Τοπικά Νέα

Φοινικούντα, το όμορφο ψαροχώρι της Μεσσηνίας

Κάποτε αποτελούσε ορμητήριο πειρατών και σήμερα ιδανικό προορισμό και καταφύγιο για όσους αποζητούν στιγμές πραγματικής ηρεμίας και χαλάρωσης δίπλα στο κύμα. Ο λόγος για τη Φοινικούντα στη Μεσσηνία, το γραφικό ψαροχώρι που τελευταία έχει εξελιχθεί σε θέρετρο κι σταθερή επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Επίσημα, το όνομα της καθιερώθηκε το 1930, ενώ το «Φοινικούντα» θεωρείται πως το πήρε πιθανόν από τους Φοίνικες, οι οποίοι σαν ναυτικός λαός αποβιβάστηκαν στα παράλια της Πελοποννήσου και ίδρυσαν στη σημερινή θέση Ανεμόμυλος το χωριό.

Κατά τη διάρκεια της πρωτοελλαδικής περιόδου ήταν κυρίως ναυτιλιακό κέντρο, ενώ κάποιες εποχές αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών. Ο Παυσανίας την αναφέρει ως λιμάνι, με το όνομα «Φοινικούς Λιμήν».

Η Φοινικούντα βρίσκεται στο μέσο σχεδόν της διαδρομής μεταξύ Μεθώνης και Κορώνης και είναι χτισμένη ακριβώς απέναντι από το σύμπλεγμα των Οινουσσών, που το απαρτίζουν τα νησάκια Σαπιέντζα, Σχίζα και Αγία Μαριανή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button