Ελλάδα

Φολέγανδρος: «Τσακωνόμασταν συνέχεια, με ειρωνευόταν» – Οργή για τον κυνισμό του 30χρονου – Άφησε αβοήθητη την Γαρυφαλλιά να ξεψυχήσει

Μουδιασμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις εξελίξεις στη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, καθώς ο 30χρονος ομολόγησε εν τέλει πως σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά σπρώχνοντας την στα βράχια και αφήνοντας την αβοήθητη στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, μετά από ώρες ανάκρισης, ο ίδιος «έσπασε» και παραδέχτηκε πως δολοφόνησε την φίλη του, με την οποία ήταν στη περιοχή για διακοπές.

«Τσακωνόμασταν συχνά, με ειρωνευόταν», υποστηρίζει ο 30χρονος

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την ομολογία του δράστη, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε να ρίξει το…φταίξιμο στην 26χρονη, λέγοντας πως τελευταία τον ειρωνευόταν συνεχώς.

«Το τελευταίο διάστημα τσακωνόμασταν συχνά και οι καβγάδες ήταν έντονοι. Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές. Αρχίζαμε να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε. Τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο».

Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος προσπάθησε να δικαιολογήσει το πώς έφτασε στο σημείο να σπρώξει την 26χρονη φίλη του από τα βράχια και να βρει το θάνατο στη Φολέγανδρο.

Ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έπεσε στη θάλασσα και ο ίδιος.

«Έπεσα στη θάλασσα, είδα πως ήταν νεκρή και έφυγα»

Ωστόσο στη συνέχεια, ο 30χρονος είπε στους αστυνομικούς πως εν τέλει εγκατέλειψε στη θάλασσα την 26χρονη μόλις διαπίστωσε ότι η άτυχη κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Αφού ο 30χρονος εγκατέλειψε την Γαρυφαλλιά, κυκλοφορούσε τραυματισμένος στο νησί, φορώντας το μαγιό του.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα είδε τον άνδρα να περιφέρεται σε κακή κατάσταση χθες (Σάββατο) το βράδυ σε βραχώδη περιοχή στη Λυγαριά και ενημέρωσε την Αστυνομία και το Λιμενικό, στελέχη των οποίων έσπευσαν στο σημείο.

Μάλιστα, από την στιγμή που εντοπίστηκε από τις αρχές και συνελήφθη, οι υποψίες στράφηκαν επάνω του, εξαιτίας της στάσης που είχε.

Ο ίδιος όταν έγινε αντιληπτός από τις αρχές, όχι μόνο δεν συνεργάστηκε μαζί τους αμέσως, αλλά ανέβηκε σε βράχια με την απειλή να βάλει τέλος στη ζωή του. Εν τέλει, οι Αρχές κατόρθωσαν να τον οδηγήσουν στο τμήμα.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από το τραγικό συμβάν κυκλοφορούσε στο νησί καθώς τον αναγνώρισαν επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά και συναναστράφηκαν μαζί του.

Ήταν η κακιά ώρα

Όπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος φέρεται όταν τον οδηγούσαν στο τμήμα οι αστυνομικοί να είπε… «χάλασε η φάση» και… «ήταν η κακιά η ώρα».

H Γαρυφαλλιά ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα – Σοκάρουν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας

Σημειώνεται πως όπως προκύπτει από τα στοιχεία της νεκροψίας, η 26χρονη Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ο θάνατος της 26χρονος Γαρυφαλλιάς που εντοπίστηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή στην Φολέγανδρο, προήλθε από πνιγμό, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων.

Από την νεκροψία γίνεται αντιληπτό πως  η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα.

Συνεπώς, είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε να είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Θα ήθελα να πω στο παιδί μου μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα λόγια της μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς η οποία δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της.

«Η  Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα  κάποιες χειριστικές συμπεριφορές» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για να προσθέσει.

«Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά που έλεγε ότι ήταν καλό παιδί . Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 3οχρονου .

«Θα ήθελα να πως στο παιδί μας μία το τελευταία φορά ότι το αγαπάμε» τόνισε η μητέρα της.

«Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά…»

«Είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο σ΄αγαπώ στην κόρη μου».

Αναφερόμενη στον 30χρονο δράστη είπε χαρακτηριστικά ότι είναι άνανδρος και αλήτης και ότι η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της. «Δεν τον είχα γνωρίσει, η κόρη μου έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές, ίσως εκείνη να μη τις είχε δει πάνω στον έρωτα.»

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να πει κάτι προς τον ίδιο ή την οικογένειά του απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πω τίποτα στον ίδιο ούτε να χαρακτηρίσω την οικογένεια του. Μάνα είμαι κι εγώ και καταλαβαίνω. Εγώ όμως μεγάλωσα δυο παλικάρια και αυτή έναν δολοφόνο.»

«Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος της αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή πιστεύω στους κακούς ανθρώπους.», ανέφερε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη η μητέρα της 26χρονης.

Παράλληλα, είπε ότι θα συνεχίσουν την ζωή τους, τόνισε όμως ότι πρέπει να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. «Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μη το ζήσει αυτό. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες.»

«Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Είναι τραγικό , ένας εφιάλτης, η  οικογένεια μας είναι σε τραγική κατάσταση. Ήταν το πρώτο μας παιδί έχουμε κι άλλα τρία παιδιά.»

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button