Κόσμος

Φρίκη: Βίασαν και έκαψαν ζωντανή μια 16χρονη

Δύο άνδρες βίασαν μια έφηβη και την έκαψαν ζωντανή επειδή οι δημογέροντες της κοινότητας αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν για την πράξη τους, σε άλλη μια φρικιαστική σεξουαλική επίθεση που σημειώνεται την τελευταία περίοδο στην Ινδία.

Το κορίτσι, ηλικίας 16 ετών, απήχθη από το σπίτι της οικογένεια την Πέμπτη ενώ οι γονείς της είχαν πάει σε έναν γάμο. Οι δράστες την οδήγησαν σε ένα δάσος, στο κρατίδιο Τζάρχαντ και την βίασαν.

Η οικογένεια προσέφυγε στο συμβούλιο των δημογερόντων του χωριού και οι τελευταίοι καταδίκασαν τους δράστες να κάνουν εκατό… κοιλιακούς και να καταβάλουν πρόστιμο 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ). Εξοργισμένοι από την ποινή τους, οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν τους γονείς της 16χρονης. “Κατόπιν έσπευσαν στο σπίτι (του θύματος) και την έκαψαν ζωντανή, με τη βοήθεια συνεργών τους” ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Τα τοπικά συμβούλια λύνουν συχνά τις διαφορές στην Ινδία, παρακάμπτοντας το δικαστικό σύστημα που είναι αργό και πολύ ακριβό για τις φτωχότερες οικογένειες. Μολονότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν νομική ισχύ, η επιρροή τους στις αγροτικές κοινότητες παραμένει σημαντική.

Οι δράστες διέφυγαν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Μολονότι η νομοθεσία που αφορά τους βιασμούς στην Ινδία άλλαξε και οι ποινές έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές, την τελευταία περίοδο έχουν καταγγελθεί αλλεπάλληλες σεξουαλικές επιθέσεις. Την Παρασκευή ένας 55χρονος άνδρες αυτοκτόνησε αφού κατηγορήθηκε ότι βίασε ένα παιδί 9 ετών στο κρατίδιο Άντρα Πραντές. Τον περασμένο μήνα, ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία ενός παιδιού οκτώ ετών στο κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων που οργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις.

Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016 αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, αφού πολλά θύματα φοβούνται να αποκαλύψουν τι τους συνέβη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button