Κόσμος

Φρίκη: Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκότωσαν και έκαψαν Νοτιοκορεάτη

Μια καταγγελία σοκ από το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας. Η Σεούλ κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα πως στρατιώτες της σκότωσαν 47χρονο Νοτιοκορεάτη και μετά απανθράκωσαν το πτώμα του!

Ο άτυχος Νοτιοκορεάτης εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων. Αγνοούνταν από την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με τη Σεούλ, στρατιώτες της Βόρειας Κορέας τον εντόπισαν σε βορειοκορεατικά ύδατα και αφού τον πυροβόλησαν, τον έκαψαν!

Το θύμα είχε εξαφανιστεί από πλοίο της υπηρεσίας αλιευμάτων κοντά στο νησί Γιανπιαντό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Κατά την ανακοίνωση της Σεούλ, ο νοτιοκορεάτικος στρατός έχει «επιβεβαιώσει» πως άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Βορρά «σκότωσαν Νοτιοκορεάτη υπήκοο ευρισκόμενο στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και απανθράκωσαν το πτώμα του»,.

Εκείνο που δεν εξήγησε η Σεούλ ήταν πως ο 47χρονος, στέλεχος της υπηρεσίας αλιευμάτων βρέθηκε στα βορειοκορεάτικα χωρικά ύδατα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες πληροφοριών στη Σεούλ, μετέδωσε πως ο άνδρας προσπαθούσε να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα.

Δεν είναι σαφές, επίσης, γιατί οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας σκότωσαν τον 47χρονο. Δεν αποκλείεται να ενήργησαν δυνάμει των διαταγών που τους έχουν δοθεί για να αποτραπεί η διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε το Yonhap επικαλούμενο πολλές πηγές που όμως δεν κατονόμασε.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας «καταδικάζει σθεναρά» αυτή τη «φρικαλεότητα» και «απαιτεί έντονα η Βόρεια Κορέα να εξηγηθεί και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», τόνισε ο στρατηγός Αν Γιουνγκ-χο, στέλεχος του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Βόρεια Κορέα: Πυροβολείτε τον… κορονοϊό

Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός στη Νότια Κορέα είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του, στους βορειοκορεάτες στρατιωτικούς δόθηκαν διαταγές να «πυροβολούν για να σκοτώσουν» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μπει στη χώρα ο SARS-CoV-2.

Τον Ιούλιο, άνδρας που είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα πριν από τρία χρόνια προκάλεσε πανικό όταν πέρασε ξανά στο βορειοκορεατικό έδαφος, όπου εκφράστηκαν ανησυχίες πως ήταν μολυσμένος από τον κορονοϊό. Η Πιονγκγιάνγκ διατείνεται ότι δεν έχει κανένα ενεργό κρούσμα.
Σε εκείνη την περίπτωση οι βορειοκορεάτικες αρχές επέβαλαν lockdown σε παραμεθόρια πόλη και καραντίνα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως ανέφερε αργότερα πως δεν κατέστη δυνατό να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, η νοτιοκορεατική αστυνομία ενημέρωσε ότι συνέλαβε αποστάτη ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα εισβάλλοντας σε κέντρο εκπαίδευσης του νοτιοκορεάτικου στρατού στην παραμεθόρια πόλη Τσαρόν.

 

 

Ακολουθήστε το Gargalianoionline στο Google News και στο Facebook

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button