Πελοπόννησος

Φυσικό αέριο και απορρίμματα σε συνάντηση εργασίας εκπροσώπων της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Τρίπολη

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και προοπτική της δημιουργίας του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη, όπου καταλήγει ο αγωγός, προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας (Αργος, Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα), περιλαμβάνονται μεταξύ των θεμάτων στη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Τρίπολη στελέχη της Περιφέρειας.

Οπως έγινε γνωστό, στην πιο πάνω συνάντηση -το γενικό θέμα της οποίας αφορά την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου- η Περιφέρεια θα παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την δραστηριοποίησή της στους τομείς των εντάξεων και των απορροφήσεων, καθώς επί νέας περιφερειακής αρχής έχει αυξηθεί κατά 50.000.000 ευρώ η απορροφητικότητα.

Ειδικότερα ως προς το θέμα του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης 20.000.000 ευρώ μέσω του ΠΕΠ, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη υπάρξει σύσκεψη και συμφωνία για το ποσόν αυτό με την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο. Ωστόσο, θα πρέπει προηγουμένως να γίνει αποδεκτή και η ένταξη από τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες.

“Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί επιθυμία των κατοίκων της Περιφέρειας” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button