Lifestyle

Φωτιά η Μύκονος και στα «φτωχομάγαζα» της Χώρας: 10 ευρώ μια μπάλα παγωτό και 11.80 ένα σάντουιτς

Τι πληρώνουν οι τουρίστες που δεν επιλέγουν τα πολυτελή μαγαζιά στις παραλίες του νησιού – 250 ευρώ η αμοιβή για έναν κλειδαρά!

«Σαρώνει» η ακρίβεια στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, καθώς μπαίνουμε στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών αισχροκέρδειας καθώς αρκετά καταστήματα και προσέξτε, δεν αναφερόμαστε στα πολυτελή μαγαζιά στις παραλίες του νησιού, που ναι μεν, πουλάνε ακριβά αλλα ταυτόχρονα προσφέρουν υψηλή ποιότητα και υπηρεσίες, αλλα στα υποτιθέμενα  πιο φθηνά μεσα στη Χώρα, στα σαντουιτσάδικα ή στα καφέ επί και περιμετρικά του περιφερειακού δρόμου του νησιού τα οποία απευθύνονται σε τουρίστες που έρχονται για διακοπές με χαμηλότερο μπάτζετ.

Για παράδειγμα, μια μπάλα παγωτό την αγοράσαμε όσο κοστίζει ενα κιλό, δηλαδή περίπου 10,00 ευρώ, ενώ ενας τουρίστας πλήρωσε για  ενα σάντουιτς οπως βλέπετε και στην απόδειξη που ανάρτησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Facebook, 11.80 ευρω!

Μαζί με ενα τόστ αξίας 5,70 ευρώ πλήρωσε συνολικά 17,50 ευρώ.

Επαναλαμβάνουμε οτι οι παραπάνω τιμές αντιστοιχούν σε προϊόντα τα οποία πωλούνται σε ταχυφαγεία και όχι στα πανάκριβα μπιτς μπαρ του νησιού.

Και τα παραπάνω παραδείγματα αισχροκέρδειας δεν ειναι τα μοναδικά στο νησί. Συγκεκριμένα, νεόκτιστο μπαρ επι του περιφερειακού δρόμου το οποίο πουλάει κοκτείλς με θέα στο ηλιοβασίλεμα χρεώνει σε ορισμένα καθίσματά του, 60 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση, κατι που σημαίνει οτι δεν μπορείς να πιείς μόνο ένα ή δύο ποτά. Καθότι όπως και να χει δεν σε αφήνουν να καθίσεις εάν πρώτα δεν δώσεις σε μετρητά  ή χρεώσεις την πιστωτική σου κάρτα με το παραπάνω ελάχιστο χρηματικό ποσό.

Σε ενα άλλο μπαρ μεσα στη χώρα το κόστος εισόδου ειναι 40 ευρώ, όσο δηλαδή μπορει να κοστίζει ενα εισιτήριο για μεγάλο συναυλιακό γεγονός, ενώ το απλό ποτό κοστίζει επιπλέον 20 ευρώ.

Πανάκριβο είναι όμως και το πάρκινγκ με τις τιμές να ξεκινούν απο 10 ευρώ και να φτάνουν έως τα 30 ευρω ανάλογα με το μέρος και το μαγαζί που θα επιλέξεις για την διασκέδαση σου. Πανάκριβα ομως χρεώνονται και οι υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ενας κλειδαράς στη Μύκονο χρεώνει τρεις φορές παραπάνω από ότι ενας κλειδαράς στην Αθήνα και φυσικά κανει και τον δύσκολο για να σε εξυπηρετήσει. Το πόσο ακριβοί ειναι οι κλειδαράδες στο νησί το διαπίστωσε ενας Έλληνας τουριστας που κλειδώθηκε έξω απο το σπίτι όπου φιλοξενούνταν και αναγκάστηκε να πληρώσει 250 ευρώ για να του ανοίξουν!

thema_receipt

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button