Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκαν τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι

Συναγερμός έχει σημάνει από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι με τις φλόγες να απειλούν τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι τα οποία έχουν εκκενωθεί. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, Βασίλης Κουτσαβλής, υποστήριξε πως κινδυνεύουν τα κοντέινερ στα οποία φυλάσσονται περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα. «Η κατάσταση είναι τραγική. Αυτό που δεν κατάφεραν κάποιοι πριν δύο μέρες, πάνε να το κάνουν σήμερα», είπε ο κ. Κουτσαβλής στο OPEN. Η φωτιά έχει κάψει μέρος του κτήματος Τατοΐου.

«Είμαι συγκλονισμένος με αυτό που γίνεται σήμερα. Οι εστίες ξεπηδούν η μία από την άλλη περιμετρικά του ιστορικού πυρήνα και δίπλα από τα κοντέινερ και το κοιμητήριο. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Εύχομαι η φορά του ανέμου να μη βοηθήσει τα σχέδια κάποιων να καεί ο ιστορικός πυρήνας. Γνωρίζω τόσα χρόνια την περιοχή, δεν υπάρχει τρόπος η φωτιά αυτή να φτάσει τόσο γρήγορα στον ιστορικό πυρήνα σε σημεία χωρίς μετασχηματιστές και κολώνες της ΔΕΗ. Είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι θέλουν να κάψουν το Τατόι!», είπε.

Το μέτωπο βόρεια των πρώην βασιλικών κτημάτων Τατοΐου είναι «πάρα πολύ μεγάλο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός. «Θα χρειαζόμασταν μεγαλύτερη συνδρομή από αέρος. Αυτό που βλέπω είναι ότι τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν προλάβαμε την κατάσταση, δεν θέλω να ζήσω ίδιες στιγμές. Μην τυχόν έχουμε κανένα γύρισμα (σ.σ του αέρα), θα καεί όλη η Πάρνηθα», πρόσθεσε. Λόγω της μεγάλης φωτιάς έχει εκκενωθεί η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροπηγή. Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους τους Κρυονερίου να κλείσουν τα παράθυρα και τις καμινάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button