Ελλάδα

Φωτιά στο Περιστέρι: Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη. Ζημιές και σε σπίτια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, σε αποθήκη με ηλεκτρικά είδη στην οδό Στυλιανού Γονατά, στο Περιστέρι.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν κάτοικοι κοντινών σπιτιών, ενώ τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν στον χώρο.

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα, ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Η επιχείρηση υπέστη τεράστιες ζημιές, ενώ κάηκαν όλα τα εμπορεύματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό.

Για απόλυτη καταστροφή έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Νίκος Καρώνης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Οπως είπε η αποθήκη δεν ήταν ασφαλισμένη.

Όπως είπε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι φλόγες πέρασαν σε δωμάτιο διπλανού σπιτιού.

Οι κάτοικοι μιλούν για μια μεγάλη φωτιά σε έναν χώρο γεμάτο εύφλεκτα υλικά με πολλές αποθήκες και υπόγεια, αλλά και εγκατάσταση με πετρέλαιο. Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που ο καπνός υψώθηκε για αρκετά μέτρα στον ουρανό ενώ έχει «πνίξει» τα γύρω σπίτια. Οι ένοικοί τους έχουν, πάντως, απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους.

Το κτήριο ήδη έχει αρχίσει να έχει προβλήματα στατικότητας λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Περιστερίου φαίνεται ότι υπάρχει αποτέλεσμα στις προσπάθειες των πυροσβεστών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα σπίτια που υπάρχουν δίπλα στην αποθήκη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας ωστόσο υπάρχει ένα σπίτι το οποίο έχει υποστεί ζημιές από τις φλόγες.

Επιχειρηματίας: Καταστράφηκα, δεν πρόλαβα να ασφαλίσω το κτίριο

Ο Νίκος Καρώνης, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ανέφερε ότι δεν είχε προλάβει να ασφαλίσει την αποθήκη.

Όπως είπε ο κ. Καρώνης: «Καταστράφηκα, δεν πρόλαβα να ασφαλίσω το κτίριο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Καρώνης είπε ότι είχε μεταφέρει εμπόρευμα αξίας 2 εκατ. ευρώ στο κτίριο για να κάνει ένα μεγάλο «μπαζάρ» τις επόμενες μέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button