Ελλάδα

Φωτιές στην Ελλάδα – Οι ομογενείς της Αυστραλίας συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους

Οι καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, ενώ οι ομογενείς της Αυστραλίας έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν οικονομική βοήθεια για τους πυρόπληκτους.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ενώπιον της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει ο ελληνικός λαός από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, προσκαλεί σύσσωμη την Ομογένεια της πέμπτης ηπείρου να επιδείξει τα φιλάνθρωπα, αλληλέγγυα και πατριωτικά αντανακλαστικά της, όπως το έχει πράξει πολλάκις κατά το παρελθόν, με αξιέπαινα αποτελέσματα.

Για τον σκοπό αυτό λαμβάνει την πρωτοβουλία της διενέργειας εράνου για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα αποσταλούν στην Ελλάδα, προς οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Πώς θα συγκεντρωθούν τα χρήματα

Ο έρανος θα διενεργηθεί μέσω τραπεζικού λογαριασμού και της πλατφόρμας gofundme.com, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Τραπεζικός Λογαριασμός:

Greek Orthodox Archdiocese of Australia consolidated trust Western Australia

BSB: 082 – 057

Acc: 12 693 2006

Gofundme: gofundme.com/f/greece-2021-fire-appeal

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Στο μήνυμά του προς τους ομογενείς, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος σημειώνει: «Με πόνο ψυχής παρακολουθούμε την εξέλιξη των καταστρεπτικών πυρκαγιών που λαβώνουν βάναυσα το σώμα της φιλτάτης μας πατρίδας τις τελευταίες ημέρες. Η καρδιά μας συνθλίβεται για κάθε αδελφό και αδελφή μας που βλέπουμε να υποφέρει, για κάθε σπίτι και περιουσία που παραδίδεται στις φλόγες, για κάθε σπιθαμή δάσους που μετατρέπεται σε στάχτες.

Ετούτες τις κρίσιμες ώρες εντείνουμε τις προσευχές μας και παρακαλούμε τον Πανάγαθο Θεό να προστατεύει και να ενδυναμώνει τους χιλιάδες πυροσβέστες και εθελοντές που δίνουν έναν πολυήμερο και αντίξοο αγώνα, με αξιοθαύμαστο θάρρος και αυταπάρνηση, για να αποτρέψουν τη συνέχιση της πύρινης λαίλαπας. Προσευχόμαστε επίσης για την ανάπαυση της ψυχής του ήρωα εθελοντή πυροσβέστη από την Αττική, ο οποίος έδωσε τη ζωή του σε αυτόν τον αγώνα, και ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία στους συγγενείς και οικείους του οι οποίοι πενθούν.

Ταυτόχρονα, αναλογιζόμενοι την τρομακτική έκταση της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους οι φλόγες, συναισθανόμαστε το χρέος που έχουμε να κινητοποιηθούμε για την έμπρακτη στήριξη των αδελφών μας που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για χιλιάδες συμπατριώτες μας. Μα ο Ελληνισμός της Αυστραλίας, με ενότητα και ομοθυμία, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη ανάσα ανακούφισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας πράξη και τη χριστιανική διδασκαλία.

«Άλλη μία δύσκολη δοκιμασία»

Έχω πλήρη επίγνωση του ότι οι άνθρωποι της Ομογένειάς μας, όπως και σχεδόν όλη η αυστραλιανή κοινωνία, στην παρούσα συγκυρία υπομένουν μία άλλη δύσκολη δοκιμασία, αυτήν της πανδημίας και των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων που προκαλούν οι περιορισμοί. Ωστόσο, εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των προγόνων μας, οι οποίοι πάντοτε προσέφεραν στον εμπερίστατο συνάνθρωπο μία θέση στο τραπέζι τους, και όταν ήταν πλούσιο σε αγαθά και όταν ήταν φτωχό, είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στον ιερό αυτό σκοπό της ανακούφισης των πυρόπληκτων αδελφών μας, συνεισφέροντας είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά του ο καθένας.

Έχω επικοινωνήσει με τους αδελφούς Μητροπολίτες των οποίων οι επαρχίες πλήττονται ετούτη την ώρα και τούς μετέφερα τη συμπαράσταση των θεοφιλεστάτων Επισκόπων, του ευαγούς κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της Αυστραλίας μας. Τους διαβεβαίωσα ότι όλοι μας είμαστε κοντά τους.

Παρακαλώ θερμά όλους ανεξαιρέτως τους ομογενείς μας, τους κληρικούς και το ποίμνιό μας, τους Οργανισμούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, καθώς και όλους τους Οργανισμούς, τους Συλλόγους, τις Επιχειρήσεις, τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως και τις Ελληνικές Κοινότητες ανά την Αυστραλία, να αγκαλιάσουν με ζέση την πρωτοβουλία αυτή και να αποδείξουμε στους συμπατριώτες μας ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους, όσο κι αν μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button