Ελλάδα

Φωτιές στην Ελλάδα: Ποιες χώρες στέλνουν βοήθεια στη χώρα – Ελληνικό αίτημα για δεύτερο Beriev

Ελλάδα ζήτησε ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας κι αρκετές χώρες έστειλαν βοήθεια. Στη μάχη με τις φλόγες που δίνουν τα στελέχη της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, της αστυνομίας αλλά και οι εθελοντές πυροσβέστες βοηθούν πυροσβεστικές δυνάμεις από ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Η Αθήνα ζήτησε δυο φορές, στις 3 και στις 5 Αυγούστου ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και άμεσα έστειλαν η Κύπρος, 40 πυροσβέστες και δυο αεροσκάφη, ενώ η Σουηδία, έστειλε δυο εναέρια μέσα προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατάσβεσης και 22 πυροσβέστες. Η Γαλλία έστειλε 2 αεροσκάφη και 82 στελέχη, ενώ η Ρουμανία έστειλε 23 οχήματα και 123 στελέχη της πυροσβεστικής της υπηρεσίας. Η Κροατία επίσης έστειλε ένα αεροσκάφος τύπου Canadair.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρωσία ζητήθηκε δεύτερο αεροσκάφος τύπου Beriev, αφού το γιγαντιαίο πυροσβεστικό αεροσκάφος καθηλώθηκε αρκετές ώρες μέχρι να συντηρηθεί και να ριχτεί και πάλι στη μάχη με τις φλόγες, ενώ το Ισραήλ στέλνει 16 πυροσβέστες για να συνδράμουν άμεσα τις ελληνικές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης. Βοήθεια έστειλαν και οι ΗΠΑ, παρέχοντας ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης, όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στο twitter.

«Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης», λέει στη δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. «Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», έγραψε ο Αμερικανός Πρέσβης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button