ΑγροτικάΠολιτική

Χαρίτσης: «Αλαλούμ» επιφύλασσε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στους ελαιοπαραγωγούς

Δήλωση Βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση

«Η αδιανόητη ταλαιπωρία που βιώνουν αυτές τις ημέρες οι ελαιοπαραγωγοί εξ αιτίας του «αλαλούμ» που τους επιφύλασσε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με αφορμή την διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση λόγω κορονοιού, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση εκτός από την επιτελική της ανεπάρκεια, καθίσταται και επικίνδυνη.

Εν μέσω περιορισμού μετακινήσεων λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οδηγεί τους ελαιοπαραγωγούς  σε συνωστισμό έξω από φορείς, για τη διαπεραίωση των αιτήσεών τους.

Παράλληλα η λειτουργία της πλατφόρμας η οποία σχεδιάστηκε για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών αποδεικνύεται ανεπαρκής με συχνές διακοπές, επιτείνοντας  το χάος που έχει δημιουργηθεί, δεδομένου ότι η προθεσμία που έχει δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς είναι μόλις δεκαήμερη, ενώ παρουσιάζονται και φαινόμενα, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να απορρίπτονται από το σύστημα για γραφειοκρατικούς λόγους.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί άμεσα σε διευκρινήσεις και να δώσει ικανό χρόνο ώστε να μπορέσουν όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ομαλά τις αιτήσεις τους.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button