Πολιτική

Χαρίτσης: Υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών – Απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση κατά της ακρίβειας

Κυβερνητική παρέμβαση στην αγορά ζητάει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης καθώς καταγγέλλει «υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης».

Δυσκολεύει η ζωή για χιλιάδες νοικοκυριά

Ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για ακρίβεια και αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης που δυσκολεύει χιλιάδες νοικοκυριά. «Η ζωή στην Ελλάδα ακριβαίνει. Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι «σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η αύξηση των τιμών δυσκολεύει χιλιάδες νοικοκυριά» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί αμέτοχη.

«Η κυβέρνηση αντί να παρέμβει αποφασιστικά, παρακολουθεί αμέτοχη την πρωτοφανή αυτή μετακύλιση του κόστους της κρίσης στα μεσαία στρώματα και στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόστος της κρίσης μετακυλίεται στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους

«Με αναλυτική επίκαιρη επερώτηση που καταθέτουμε σήμερα, ζητάμε: Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Ουσιαστική στήριξη αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων με μείωση του κόστους ρεύματος και πετρελαίου. Αυστηρή εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας-όχι άλλες αυξήσεις ρεύματος στον τελικό καταναλωτή» τονίζει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει:

«Η μάχη κατά της αύξησης του κόστους ζωής είναι μάχη για τη θωράκιση της κοινωνίας, την αντιμετώπιση της κρίσης, την υπεράσπιση εκείνων που απειλούνται με βίαιη φτωχοποίηση. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button