Αγροτικά

Χειμωνιάτικες φράουλες… σε όλα τα χρώματα

Κατάγονται από την Ιαπωνία, όπου καλλιεργούνταν για περισσότερο από 20 χρόνια. Σήμερα, αναπαράγονται από τον Qing Shan Hong Da, κατακτούν την ασιατική αγορά και ακόμη περισσότερα χρώματα θα είναι σύντομα διαθέσιμα.

Πριγκηπικό ροδακινί, άσπρο της Χιονάτης, κόκκινο «φιλί» είναι μεταξύ της πρώτης γενιάς σπορόφυτων που αναπτύχθηκαν από την ιαπωνική εταιρεία αγρο-τεχνολογίας Wanhe Qicai, η οποία εισάγει τις πολύχρωμες φράουλες στην κινεζική αγορά.

Συνολικά, οι επιστήμονες της εταιρείας θα αναπτύξουν επτά ποικιλίες φράουλας με διαφορετικά χρώματα. Ο

ι πολύχρωμες φράουλες είναι μεταξύ των πρώιμων που φτάνουν στην αγορά μέσα στον χειμώνα. Μέχρι στιγμής έχουν επιτυχώς αναπτύξει τρεις ποικιλίες, που κινούνται γύρω από το αρχικό κόκκινο της φράουλας: Τη ρoζ «Princess Peach», την κατακόκκινη «Kiss» και τη λευκή «White Sweetheart». Σύντομα, η εταιρεία σχεδιάζει να απομακρυνθεί από τη χρωματική παλέτα του κόκκινου και να παρουσιάσει μια μαύρη και μια κίτρινη φράουλα, ενώ το 2019 θα συνεχίσουν με την πράσινη και την μπλε φράουλα (!).

Πίσω από την τεχνολογία ανάπτυξης των πολύχρωμων φραουλών βρίσκεται ο διάσημος Ιάπωνας χημικός Qing Shan Hong Da.

Οι φράουλες καλλιεργούνται βιολογικά, από την Ιαπωνία. Δεν χρησιμοποιούν εντομοκτόνα, οπότε δεν υπάρχει υπολειμματικότητα. Επίσης, οι φράουλες αυτές είναι φιλικές προς το περιβάλλον, με σωστή διαχείριση υδάτων και εδάφους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button