Πολιτική

Χειραψία Σαμαρά Τατούλη στην Καλαμάτα

Χειραψία αντάλλαξαν χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, στην εκδήλωση για την έλευση του φυσικού αερίου στην πόλη από ιδιωτική εταιρία, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Πέτρος Τατούλης! Μια χειραψία που επικοινωνιακά μπορεί να ευνοήσει τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, στην προσπάθειά του να κρατήσει ή και να προσελκύσει και άλλους υποψήφιους και ψηφοφόρους που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία.

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπήκε στην αίθουσα της εκδήλωσης σχεδόν όλος ο κόσμος «έπεσε» πάνω του να τον χαιρετήσει και να του μιλήσει.

Ο Πέτρος Τατούλης παρακολουθούσε αλλά δεν πλησίασε. Κάποια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς κινήθηκε για να χαιρετήσει κόσμο προς την πλευρά που βρισκόταν ο πρώην περιφερειάρχης και τότε εκείνος τον προσέγγισε αποφασιστικά και έγινε η χειραψία, που τουλάχιστον από την πλευρά του Πέτρου Τατούλη ήταν θερμή αλλά και από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού φάνηκε να πραγματοποιήθηκε συνειδητά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που και εκείνος σε κάποιο σημείο του λόγου του επισήμανε την παρουσία βουλευτών, άλλων παραγόντων αλλά και του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Επιπλέον ο Πέτρος Τατούλης ήταν μεταξύ των προσώπων που κλήθηκαν να μιλήσουν στην εκδήλωση, από την εταιρία που τη διοργάνωσε.

Στην εκδήλωση αυτή δεν παραβρέθηκε βέβαια ο νυν περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος παραμένει συνεπής στην αρχική του θέση ότι όλες οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου έπρεπε να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου της ημικρατικής ΔΕΔΑ.

Μάλιστα από αντιπεριφερειάρχες στην εκδήλωση είδαμε μόνο τον Στάθη Αναστασόπουλο, που δεν ξέρουμε αν πήγε από μόνος του ή αν εκπροσώπησε την περιφερειακή αρχή, αν και η αρμοδιότητά του, ο πρωτογενής τομέας, δεν είχε άμεση σχέση με το θέμα της εκδήλωσης.

Πάντως το γεγονός ότι το κλίμα ήταν καλό για τον Πέτρο Τατούλη σε αυτή την εκδήλωση δεν τον πτόησε από το να εκφράσει τη θέση του για το ενεργειακό, η οποία είναι σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πρέπει να μπει πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου» είπε ο Πέτρος Τατούλης και διαφώνησε με την επιδότηση των καταναλωτών για την πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας: «Μπορεί να επιδοτούμε τον καταναλωτή αλλά η επιδότηση πάει στην αισχροκέρδεια και θα ξανακαλέσετε τον πολίτη και τις εταιρίες να ξαναπληρώσουν το έλλειμμα της επιδότησης» είπε απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά τα άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι έχει στενούς δεσμούς με την Καλαμάτα και ότι αυτοί δημιουργήθηκαν από αποφάσεις του με τις οποίες ικανοποιήθηκαν σημαντικά αιτήματα του τόπου, τονίζοντας όμως ότι τα αιτήματα αυτά τον κάλεσε να τα ικανοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια πρωθυπουργός.

Είπε συγκεκριμένα ότι με απόφασή του όταν ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης και Ναυτιλίας δημιουργήθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, ενώ αργότερα, όταν ήταν υπουργός Υγείας, δόθηκε με απόφασή του στο Δήμο η παλιά Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου για να ενταχθεί στο κτιριακό συγκρότημα του νέου Δημαρχείου.

Τώρα, ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ενέταξε τη Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Θα μπορούσε λοιπόν, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, να είναι και βουλευτής Μεσσηνίας, πρόσθεσε όμως ότι ο Νομός εκπροσωπείται επάξια στη Βουλή από τον Μίλτο Χρυσομάλλη και τον Περικλή Μαντά (ο Γιάννης Λαμπρόπουλος απουσίασε).

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρώην δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ως γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που υπενθύμισε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι στη Μεσσηνία το πρώτο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ήταν της Πύλου και πως τη δημιουργία του είχε προωθήσει ο Αντώνης Σαμαράς, κάτι που υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button