ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο]

Άξιος ο νέος πρεσβύτερος της ενορίας των Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων!

Σε ιδιαίτερα πανηγυρική ατμόσφαιρα και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στον στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία τού Αρχιδιακόνου π. Αντωνίου Μπιλιαρδή από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο, ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς και πλήθους πιστών που προσήλθαν για να του αναφωνήσουν δικαίως το «Άξιος!».

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου Ιερέα, φίλοι και συγγενείς του. Ο νέος Ιερέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία, έχει εργαστεί σε τραπεζικό ίδρυμα σε πόλεις της Τριφυλίας, είναι έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων, ενώ τοποθετήθηκε στην ενορία των Αγίων Πάντων Γαργαλιάνων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα και τον προέτρεψε να γίνει ένας άξιος και δίκαιος ιερέας, δίνοντας συνεχώς μαρτυρία Χριστού και να πορεύεται ταπεινά με γνώμονα πάντοτε το καλό της Εκκλησίας. Ο νέος Ιερέας από μεριάς του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους τον νουθετούσαν από μικρό στην Χριστιανική πίστη, καθώς και τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο που του έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Εγκώμια και ευχαριστίες από τον μακροβιότερο -εν ενεργεία- ιερέα στην Ελλάδα

Από μεριάς του ο 94χρονος Ιερέας Γρηγόριος Σταθόπουλος, ο οποίος ακόμη και σε αυτή την ηλικία προΐσταται του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τοποθέτηση του νέου Ιερέα στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στη συνέχεια αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια για το νέο Ιερέα!

Δείτε στο βίντεο τον π. Γρηγόριο Σταθόπουλο:

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθέντας Πρεσβύτερος προσέφερε έκανε τη διανομή των αντίδωρων και δέχθηκε τις ευχές των συγγενών και φίλων του.

Άξιος!

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών;
    ‘‘Σύ ει ο Θεός ο ποιών θαυμάσια μόνος»
    Θερμότατες ευχαριστίες Άγιε Δέσποτα.Πολλά τα έτη.
    Η ενορία μας οι Άγιοι Πάντες ,σε ευγνωμονούν για την σημερινή χειροτονία του π.Αντωνίου.
    Πάτερ Γρηγόριε Σταθόπουλε ,θα παραμείνεις πάντα στις καρδιές μας,για τα 65 χρόνια ιεροπρεπούς ιερωσύνης στην ενορία μας!!
    Πάτερ Αντώνιε,ΑΞΙΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button