Ελλάδα

Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και τους δήμους της χώρας – «Μύρισε» προεκλογική περίοδος

Διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη για προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού

«Μύρισε» προεκλογική περίοδος καθώς χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ βρίσκονται σε εξελιξη. Ειδικά στους δήμους όλης της χώρας γίνεται το… αδιαχώρητο καθώς αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εργαζόμενων με τους δημάρχους, πάντως, να ανησυχούν για τη χρηματοδότηση που θα λάβουν προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες μισθολογικές δαπάνες.
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα “Νέα” ότι εκτός από τους 8.166 που πήραν το εισιτήριο για εργασία μέσω του διαγωνισμού, πολλοί επιλαχόντες θα κληθούν μέχρι το καλοκαίρι να πάνε να εργαστούν.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί. Κι άλλοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη για προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

Οι προσλήψεις εποχικών:

ΔΕΗ: 1.200
Δήμοι: 600
Περιφέρειες: 700

Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων

Διάφοροι φορείς διαγωνισμός 4Κ/2018: 103
Υπ. Δικαιοσύνης: 588
Μουσεία: 200
ΕΛΤΑ: 510
ΔΕΔΔΗΕ: 158
Ταχυμεταφορές: 100
ΕΚΑΒ: 40
Ανοιχτό Παν/μιο: 200
Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: 50
Με την προκήρυξη 4Κ/2018 το ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 91 άτομα στην ΕΥΔΑ, 2 στο ΤΕΕ, 4 στη Διώρυγα Κορίνθου,, 1 στο Ελεγκτικό Συνέδριο, 2 στον Ο.Λ. Ηρακλείου, 1 στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, 2 στον Οίκο Ναύτου.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τις 588 θέσεις οι 576 αφορούν σε υπαλλήλους Δ.Ε. Για θέσεις φυλάκων, ενώ θα προσληφθούν και ιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α.

Στα μουσεία όλες οι θέσεις αφορούν σε αρχαιοφύλακες με απολυτήριο λυκείου.

Στον ΔΕΔΔΗΕ οι θέσεις αφορούν σε ΠΕ Ηλεκτρολόγους μηχανικούς, Διοικητικού Οικονομικου, Προγραμματιστές – ΤΕ Ηλεκτρολόγους μηχανικούς και ηλεκτρονικούς μηχανικούς – ΔΕ ηλεκτρονικούς δικτύων και σταθμών, ΔΕΝ χειριστές μηχανημάτων και τεχνικών έργων.

Οι 200 θέσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αφορούν σε ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΤΕ Μηχανογράφισης κ.α.

Στις ταχυμεταφορές θα προσληφθούν 20 πτυχιούχοι ΑΕΙ και 80 ΔΕ διανομείς.

Σχετικά Άρθρα

10 thoughts on “Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και τους δήμους της χώρας – «Μύρισε» προεκλογική περίοδος”

 1. ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ, ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΣΙΠΙΡΙΠΟ, ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ! ΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!!

  1. Αν είχες μια υποτυπώδης ενημέρωση δεν θα έπεφτες στην λούμπα των νέων από τον ΔΟΜ.
   και στην τελική, που οφείλεται η σφοδρή αντίδραση ενός ΕΠΑΜίτη στις οποιεσδήποτε προσλήψεις(πέρα από το νεοφιλελεύθερο παρελθόν του); Έχεις κάποιο πρόβλημα με την λύση που έδωσε το ΥΠΕΣ στο πρόβλημα των χρόνιων ομήρων κάθε δήμαρχου στους ΟΤΑ; Διαφώτισε με

   1. Μου αρκεί που είσαι εσύ άριστα ενημερωμένος, αλλωστε απαντάς σε κούτσουρο! Από ομηριες χορτάσαμε. Όταν ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε «λύση» με τη νεοφιλελεύθερη κουρασμένη κυβέρνηση και τακτοποίησε, διορισε μεγάλο αριθμό συμβασιούχων το έκανε επειδή ήθελε να έχει κομματική πελατεία. Όσο για το νεοφιλελεύθερο παρελθόν μου, εγώ το έχω παραδεχθει και το έχω αποκηρύξει ενώ η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που τόσο φλογερα υποστηρίζεις εφαρμόζει τη πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική στην ιστορία του ελληνικού κράτους!

 2. Να σε κάτι που συμφωνούμε αγαπητέ φίλε. Απλά εγώ έμαθα να μη συμβιβάζομαι με τα τομάρια που μας κυβερνάνε και να μη γλειφω εκεί που κάνω την ανάγκη μου και φτύνω και ας είμαι τριών χρόνων!! Μη ξεχνάς ότι πάντα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αγαπητέ φίλε.

  1. εκάμαμεν επανάστασιν σαν να λέμε ένα πράμα και λύθηκαν όλα τα προβλήματα εκ του θαύματος. Μια χαρά σε κόβω αδερφέ, την απάντηση στο ερώτημά μου θα την έχω ή εντάσσεται και αυτό στον ασυμβίβαστο χαρακτήρα σου;

 3. Οι χρόνια όμηροι υπάλληλοι πως έχουν αξιολογηθεί καλέ μου άνθρωπε? Έχεις κάνει βόλτα στο χωριό μας να δεις πόσοι πραγματικά δουλεύουν? Αν έχουν αξιολογηθεί από κάποιον υπευθυνο φορέα ή συμβουλιο και με κάποια κριτήρια ΝΑΙ μαζί σου και εγώ το βλέπω θετικά! Αλλά επέτρεψε μου να νομίζω ότι έχουν γίνει και τα απαραιτητα ρουσφέτια και μαγειρέματα. Είμαι υπέρ του να δουλεύει ο κόσμος αλλά όχι όπως παλιά να μας δουλεύουν αυτοί που μονιμοποιήθηκαν. Επιτελους πρέπει να υπάρχει ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! Έτσι εχασε ο κόσμος πίστη σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και απαξιωθηκαν και τον έχουν κάνει να είναι υπέρ του να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα! Νοοτροπία θα αλλάξουμε ποτέ η θα είμαστε της συνομοταξίας των γιουσουφακιων και του σφαξε με Αγα να αγιασω. Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια αλλά με πράξεις. Ευχαριστώ για τη κατανόηση.

  1. για την ώρα αυτό έπρεπε να λυθεί αυτό το θέμα και έγινε. Για το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων δεν θα διαφωνήσω μαζί σου απλά θα πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος μηχανισμός γι’ αυτό. Η Πρόταση της ΝΔ για σύστημα αξιολόγησης με ποσοστώσεις που προσπάθησε να εφαρμόσει, διαμορφώνοντας ουσιαστικά μια ‘δεξαμενή’ προς απόλυση υπαλλήλων (15% του συνόλου) που αναγκαστικά έπρεπε να πάρουν ΄κάτω από τη βάση΄, είναι όχι απλώς τραγική αλλά για γέλια και για κλάματα μαζί.
   Τώρα σε πια από τα παρακάτω διαφωνείς;
   1/Βαθμολογική ανέλιξη
   Δύο συνεχόμενοι καλοί βαθμοί στην αξιολόγηση (με βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 90 στα 100) προσφέρουν ταχύτερη προαγωγή κατά ένα έτος. Από την άλλη, στους «χαμηλά βαθμολογούμενους» θα παρέχεται η δυνατότητα επιμόρφωσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή κίνητρα και όχι κυρώσεις.
   2/Θέσεις ευθύνης
   Πρόκειται για το βασικότερο κίνητρο που έχει επιχειρήσει να προσφέρει ο υφιστάμενος νόμος για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στην αξιολόγηση, συνδέοντας την απόδοσή τους με το νέο «σύστημα καριέρας» στο Δημόσιο. Πλην των πρώτων κρίσεων -από τις οποίες έχει αφαιρεθεί η θέση ευθύνης από τα κριτήρια-, η αξιολόγηση «μετρά» στην επιλογή προϊσταμένων, δηλαδή τμηματαρχών, διευθυντών και γενικών διευθυντών.
   Ένα από τα κίνητρα που εξετάζει να θεσπίσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο είναι η σύνδεση της αξιολόγησης και με την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων, η οποία για μια ομάδα γενικών διευθυντών έχει ξεκινήσει ήδη. Απαιτείται τροποποίηση στον νόμο.
   Να σημειωθεί ότι ένα βασικό αντεπιχείρημα των υπαλλήλων απέναντι στην αξιολόγηση είναι ότι θα κληθούν να αξιολογηθούν από τους υφιστάμενους προϊσταμένους-αξιολογητές που έχουν τοποθετηθεί «με ανάθεση», δηλαδή με υπουργικές αποφάσεις, μέσω των «μεταβατικών» διατάξεων του νόμου Μητσοτάκη (4275/2014).
   3/Κινητικότητα
   Οι εκθέσεις αξιολόγησης είναι ένα από τα κριτήρια που θα «μετρήσει» μια υπηρεσία ως φορέας υποδοχής ενός υποψήφιου προς μετάταξη υπαλλήλου.
   Για να «ξεμπλοκάρει» την αξιολόγηση, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού από το νέο σύστημα μετατάξεων όσων δεν έχουν συμμετάσχει στην αξιολόγηση.
   Είναι ένα ερώτημα εάν το συγκεκριμένο αντικίνητρο ευνοήσει την εφαρμογή της αξιολόγησης, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το σύστημα κινητικότητας που τίθεται σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι αξιολόγηση υπαλλήλων και κινητικότητα αποτελούν δύο από τα προαπαιτούμενα που καλείται να εκπληρώσει η κυβέρνηση.
   4/Μισθολόγιο
   Μολονότι το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο αποσυνδέθηκε από το βαθμολόγιο, συνδέθηκε με την αξιολόγηση (άρθρο 12, Ν. 4354/2015). Από 1/1/2018 όσοι υπάλληλοι βαθμολογούνται με άριστα σε τρεις συνεχόμενες αξιολογήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να εξελίσσονται ταχύτερα μισθολογικά, ανεβαίνοντας ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.
   Λεπτομέρειες προβλέπεται να καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ταυτόχρονα θα ορίζει ένα ποσοστό μεταξύ 5%-15% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων, «λαμβανομένης υπόψη της εκάστοτε δημοσιονομικής συγκυρίας», στους οποίους θα χορηγούνται τα οφέλη της μισθολογικής εξέλιξης.
   Αυτό θα γίνεται το συχνότερο ανά τρία έτη. Για τους «ανεπαρκείς», «σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις» ύστερα από τρεις ετήσιες συνεχόμενες αξιολογήσεις, δύναται να αναστέλλεται η αυτόματη μισθολογική εξέλιξη, το μέγιστο για ένα έτος.

 4. ΟΛΑ αυτά είναι σωστά και εννοείται ότι κάθε λογικός άνθρωπος συμφωνεί αρκεί να ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ!!! Γιατί από νόμους σκίζουμε αλλά από εφαρμογή είναι άστα να παν. Το κεντρικό ζήτημα είναι ότι η χώρα έχει παραδώσει τα πάντα στους δανειστές και δε βγαίνει ένας χριστιανός να πει την ωμή αλήθεια στο κοσμο, ότι δε μπορούμε να αποφασίσουμε για απολύτως τίποτα εάν δε δώσει τη συγκατάθεση της η τρόικα. Αυτό εμένα προσωπικά με προσβάλει και δε μπορώ να το δεχτώ!

  1. να τα γράψεις όλα αυτά σε μια επιστολή και να τα στείλεις στην ΑΔΕΔΥ και στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν φταίει καμία τρόικα αδερφέ για το συγκεκριμένο, αλλά το ΄ξερό΄ τους το κεφάλι.
   ΥΓ. χαίρομαι που όλα αυτά τα βλέπεις θετικά γιατί στην τελική αυτό είναι. Η επικοινωνιακή ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης είναι δεδομένη όπως και τι μπορεί να έχω αποκτήσει στο στομάχι, αυτά τα τρία χρόνια, με αυτά που ακούω και διαβάζω γενικά. Κάποια στιγμή θα πάω να κάνω εξετάσεις για να έχω μια σαφείς εικόνα της κατάστασής μου. Έως τότε ας ευχηθώ ειρήνη για όλο τον κόσμο,υγεία,αγάπη. Από ευχές χορτάσαμε όμως, να τις κόψουμε? μ@λ@κία θα είναι. Συνεπώς όλοι κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο ευχές και ζούμε με την ελπίδα κάποια στιγμή να γίνουν πραγματικότητα. Να΄ σαι καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.