Ελλάδα

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνη – Ποιος άδειασε μυστική θυρίδα από τράπεζα

Ο ασκός του αιόλου για την Κιβωτό του Κόσμου έχει ανοίξει για τα καλά. Πρώην τρόφιμοι, συγγενείς τους, αλλά και πολίτες που θέλησαν να δώσουν δωρέες στον οργανισμό, που… φρόντιζε τα κατατρεγμένα παιδιά καταθέτουν τις μαρτυρίες τους που «καίνε» την ηγεσία της ΜΚΟ.

Εκτός από τον πατέρα Αντώνιο, για τον οποίο υπάρχουν καταγγελίες και για ασέλγεια σε ανήλικους, «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα οικονομικά του οργανισμού είχε και η Πρεσβυτέρα, η οποία ηγείτο του παλαιού ΔΣ της Κιβωτού. Μαζί με το δίδυμο, το οποίο παρέμενε άφαντο τις τελευταίες ημέρες, στο «στόχαστρο» των αρχών μπαίνουν και άλλα άτομα, που ανήκουν στον πολύ στενό κύκλο του πατέρα Αντώνιου. Τα άτομα αυτά εξετάζονται έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση.

Μάλιστα, ένα από αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων φρόντισε να «εξαφανίσει» το περιεχόμενο μυστικής θυρίδας σε τράπεζα, την ώρα που η έρευνα της Αρχής για το Βρώμικο Χρήμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα την Περασμένη Τρίτη σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας κάτω από άκρα μυστικότητα.

Κατά το δημοσίευμα στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ.

Για το άδειασμα της θυρίδας φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

kibotos88

Η χλιδάτη ζωή του «διευθυντή» της Κιβωτού

Ένα από τα πρόσωπα που θα διερευνηθούν σχολαστικά είναι ο «διευθυντής» της Κιβωτού και δεξί χέρι του πατέρα Αντώνη, ένας 34χρονος Ιρακινός, πρώην τρόφιμος.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο 34χρονος είναι πρόσφυγας από το Ιράκ και μπήκε στη δομή σε ηλικία 9 ετών.Παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής της Κιβωτού, όπου μάλιστα εργάζονται και τα δύο του αδέλφια, η σύζυγος και η αδελφή της συζύγου του.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό. Η γνωριμία των δυο τους έγινε όταν ο πατέρας Αντώνιος είδε το τότε 9χρονο παιδί από το Ιράκ να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο, και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

Μάλιστα, ο 34χρονος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε μιλήσει για τον πατέρα Αντώνιο και τη μεταξύ τους σχέση, τονίζοντας ότι η Κιβωτός αποτελεί καταφύγιο για όλους, καθώς: «Τον υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό. Δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν “τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, ασχολήσου με τη δουλειά σου”».

Παράλληλα, είχε εξομολογηθεί: «Ουδέποτε μας μίλησε για τη θρησκεία, για την Εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε “ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία”. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

Η ζωή του 34χρονου έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, με τις φωτογραφίες που δημοσίευε στα social media του να προβληματίζουν για τον χλιδάτο τρόπο ζωής που είχε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο «Live News», ξαφνικά, από τα 18 και μετά, έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια που «έβγαζαν μάτι». Μάλιστα, συχνά αναρτούσε φωτογραφίες -όπως μία με ένα πούρο- οι οποίες αποτύπωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινό και φτωχικό δεν θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς.

Ο γάμος του δε, στον οποίο παρίστατο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα προκαλεί ακόμα μεγαλύτερους προβληματισμούς, καθώς ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές είχε αναλάβει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

Μάλιστα, ερωτήματα προκαλεί το ότι, σύμφωνα με καταγγελία, ο 34χρονος έκρυβε ότι είναι ο διευθυντής της δομής και κανένας δεν το γνώριζε.

kiboto

Ακόμη ένα περιστατικό που θορύβησε και εξέπληξε ειναι το ότι ξαφνικά παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις, τη στιγμή που άλλοι γονείς ταλαιπωρούνται χρόνια με διαδικασίες να γίνουν ανάδοχοι ενός παιδιού.

«Ξαφνικά, εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την “Κιβωτό”. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την “Κιβωτό”», ανέφερε ένας άλλος μάρτυρας στο Mega.

«Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την “Κιβωτό”. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος», πρόσθεσε.

Τη στιγμή που το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου εγκρίθηκε ως ανάδοχος, λαμβάνοντας συγχρόνως και το επίδομα, γυναίκα που προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την «Κιβωτό» και πάντα έπεφτε σε τοίχο, τονίζει: «Δε δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button