Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Χρηματοδότηση πρότασης για «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» του Δήμου Πύλου από το Πράσινο Ταμείο

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο η ένταξη της πρότασης για «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» του Δήμου Πύλου – Νέστορος με προϋπολογισμό 37.200€.

Η ένταξη της πρότασης έγινε πραγματικότητα ύστερα από αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος το 2022, προς το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για την σύνταξη Σχεδίων Αστικής Προσβασιμότητας στον άξονα προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022».

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

“Συνεχίζουμε το έργο μας με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, κάνοντας πράξη το όραμά μας με γνώμονα την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας.” , ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η χρηματοδότηση του Δήμου Πύλου – Νέστορος για την σύνταξη μελετών αστικής προσβασιμότητας, με προϋπολογισμό 37.200€ από το Πράσινο Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας αποτελεί μια ακόμα σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του προγράμματος και των δεσμεύσεών μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και συμπατριώτη μας κ.Στάθη Σταθόπουλο για μια ακόμα χρηματοδότηση προς τον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στους ειδικούς συνεργάτες μου για τις ενέργειες που έκαναν για την χρηματοδότηση.

Συνεχίζουμε το έργο μας με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, κάνοντας πράξη το όραμά μας με γνώμονα την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button