Τοπικά ΝέαΧώρα

Χώρα: Κόντρες στο Δήμο Πύλου – Νέστορος για το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ

Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Χώρα συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της ΔΕ Νέστορος αλλά και τοπικούς Συμβούλους της Χώρας για το μείζον θέμα που έχει προκύψει για το Δάνειο των 3.000.0000 ευρώ που ο Δήμος θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε να πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Δρόμων σε όλο το Δήμο.

Να σημειωθεί πως το κόστος βελτίωσης των δρόμων εντός οικισμού Χώρας φτάνει τα 1.200.000 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σημέιωνε τα εξής: «Στη Χώρα όπως είναι γνωστό υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα των κατεστραμμένων δρόμων 12.000 χιλ. ή 48.000 τετραγωνικά μέτρα λόγο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης. Τώρα λοιπόν που ο η λειτουργία του βιολογικού ολοκληρώθηκε με επιπλέων 2.000.000 εκατ. ευρώ που διασφαλίσαμε και τις συνδέσεις των οικιών που γίνονται ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι ζημιές των δρόμων και γι’ αυτό η μελέτη ολοκληρώθηκε ώστε να χρηματοδοτηθεί από το δάνειο .

Να θυμίσω δε ότι εως σήμερα στη ΔΚ Χώρας έχουν ολοκληρωθεί έργα ασφαλτόστρωσης πάνω από 1.000.000 ευρώ ( Χώρα, Κορυφασιο 700.000 και εντός χώρας 300.000 ευρώ κλπ ) να πω δε ότι έχουμε υπογράψει συμβάσεις με δυο εργολάβους για την ασφαλτόστρωση της Γεροντίτη και του δρόμου των Αγίων Αποστολών με χρόνο ολοκλήρωσης τον Ιούνιο .
Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες και ενημερωμένους πολίτες .
Θα πρέπει λοιπόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο η πλειοψηφία ή μεμονωμένοι σύμβουλοι να ψηφίσει για την υπογραφή της Σύμβασης του Δανείου».
Αντιδράσεις από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλου – Νέστορος Νίκο Καραμπάτσο.

“Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλου – Νέστορος Νίκος Καραμπάτσος, αναφορικά με την επιδίωξη της δημοτικής αρχής να συνάψει δάνειο 3.000.000 ευρώ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αναλυτικά, ο Ν. Καραμπάτσος επικεφαλής του συνδυασμού “Εσύ πρώτα” σημειώνει στην ανακοίνωσή του: “Δάνειο 3 εκατ. ευρώ θέλει να συνάψει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων/ΕΤΕπ και από πόρους του Τ.Π. και Δανείων). Σκοπός του δανείου, κατά κύριο λόγο, είναι η εκτέλεση έργων αστικής οδοποιίας και αναπλάσεων.
Η δημοτική αρχή κινούμενη με ιδιοτέλεια, προσπαθεί με θεμιτούς και με αθέμιτους τρόπους να πείσει την παράταξή μας για την αναγκαιότητα λήψης του δανείου. Και αυτό γιατί απαιτείται πλειοψηφία 2/3 του συνόλου των συμβούλων. Αντί λοιπόν ο ίδιος ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά στελεχών της παράταξής μας, καλό θα ήταν να διαβάσουν με προσοχή τους όρους έγκρισης του δανείου, ως προς το επιτόκιο και την ασφάλειά του, πράγμα που δεν έχουν κάνει σύμφωνα με το λόγο που επικαλέσθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 13ης Μαρτίου 2018, με σκοπό την αναβολή του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης περί αποδοχής των όρων για τη λήψη του παραπάνω δανείου. Συνεπώς, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών.
Επίσης κάνουμε γνωστό ότι: Δεν καταθέσαμε τις απόψεις μας για τα προτεινόμενα προς εκτέλεση έργα, γιατί ποτέ δεν μας ζητήθηκε. Με την μέχρι τώρα στάση μας, ως μείζων αντιπολίτευση, έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε οτιδήποτε σωστό και καταψηφίζουμε οτιδήποτε λάθος και επικίνδυνο, χωρίς να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση για λαϊκίστικους λόγους, όπως κάποιοι άλλοι.
Βασική αρχή και ύψιστη προτεραιότητα της παράταξής μας “Εσύ πρώτα” είναι το συμφέρον των ανθρώπων του τόπου μας. Του τόπου που δεν ξεχνάμε ότι δεν κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, αλλά δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και έχουμε υποχρέωση να τον παραδώσουμε ακόμα καλύτερο στις επερχόμενες γενιές και κυρίως χωρίς δυσβάστακτα βάρη.
Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω αλλά και ότι οι όροι έγκρισης του δανείου είναι επαχθείς και οι προοπτικές ως προς το επιτόκιο μόνο αρνητικές μπορεί να είναι, αφού πρόκειται για κυμαινόμενο επιτόκιο +euribor 12μήνου, είμαστε αρνητικοί ως προς τη λήψη του δανείου”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.