Τοπικά ΝέαΧώρα

Ψάχνοντας το «Ανάκτορο του Νέστορα» – Ελλιπής η σήμανση για τον αρχαιολογικό χώρο

 

18738387_10155481622957845_5883300433658039552_o


Ελλιπής είναι η σήμανση για το Ανάκτορο του Νέστορα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Κ. Γαζ. στην εφημερίδα Θάρρος.

Το Ανάκτορο του Νέστορα αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους στη Μεσσηνία. Πρόσφατα, δε, άνοιξε ξανά τις πύλες του με το νέο του στέγαστρο, αλλά και την ηλεκτρονική περιήγηση στο χώρο. Παράλληλα, ανακαλύψεις όπως αυτή του «Τάφου του Πολεμιστή», δίπλα στο σημείο, αναπτερώνουν το ενδιαφέρον για την ευρύτερη αρχαιολογική σημασία της περιοχής, δίνοντάς της ακόμα μεγαλύτερη «αίγλη».
Την Κυριακή που μας πέρασε αποφάσισα να το επισκεφθώ… Αν και Μεσσήνιος, που έχω επισκεφθεί συχνά την περιοχή της Πυλίας, η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα αρκετά για να βρω πού τελικά είναι το Ανάκτορο. Στο δρόμο από Καλαμάτα και μέχρι εκεί η πρώτη πινακίδα που βρήκα για το «Ανάκτορο του Νέστορα» ήταν λίγο πριν από τη Χώρα, όπως και άλλη μία μέσα στη Χώρα…
Μήπως θα πρέπει οι αρμόδιοι να φροντίσουν για τη καλύτερη σήμανση των αρχαιολογικών χώρων της Μεσσηνίας, ειδικά όταν γνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία που έχουν για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους; Αυτό δε συμβαίνει μόνο για το «Ανάκτορο του Νέστορα», αλλά και για τα υπόλοιπα δεκάδες σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία της Μεσσηνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button