Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Όταν Μεσσηνιακά ελαιόλαδα σάρωναν τα βραβεία

Σήμερα, επειδή όλες οι ανταγωνίστριες χώρες έχουν αφάνταστα προοδεύσει, ο δρόμος της επιτυχίας είναι πολύ πιο δύσκολος. Όμως, η παγκόσμια κατανάλωση συνεχώς μεγενθύνεται και έγκυρες μελέτες τεκμηριώνουν τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής τα οποία διαδίδονται.

Υπάρχει, λοιπόν, διέξοδος, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά τα επιστημονικά πορίσματα για τη βιολογική αξία του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, να “δέσουν” οι συνέργειες με τον τουρισμό και τόσα άλλα.

Αυτά όλα, στις δύσκολες εποχές που περνάμε, απαιτούν συστράτευση και αξιοποίηση δυνάμεων, προτεραιότητες, καλή οργάνωση.

Του Βασίλη Ζαμπούνη

*Το ντοκουμέντο είναι καταχωρισμένο στο βιβλίο του Αλέξιου Ριονδέ «Περί Ελαίας» του 1882 και έχει αναδημοσιευτεί στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καλαμάτας.

Exit mobile version