Αγροτικά

Άγονες δημοπρασίες πώλησης ελαιολάδου στην Κρήτη

Σε δύο δημοπρασίες προχώρησε, την Τρίτη (31/1/2023), ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μαλλών Ιεράπετρας της Κρήτης.

Η μια αφορούσε διαγωνισμό πώλησης 30 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου οξύτητας 0,42% και η άλλη 10 τόνων παρθένου ελαιολάδου οξύτητας 0,85%.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μαλλών Ιεράπετρας, «δεν υπήρξε εμπορικό ενδιαφέρον για τη πώληση ελαιολάδου και δεν έγινε καμιά εμπορική συμφωνία.

Πάντως η περιοχή μας είναι όψιμη και συνεχίζεται η συγκομιδή ελαιοκάρπου. Αυτή την περίοδο είμαστε περίπου στο 60% της συγκομιδής.

Το θετικό είναι ότι είμαστε σε υψόμετρο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν έχουν δημιουργήσει ποιοτικά προβλήματα. Θα συνεχίσουμε τις δημοπρασίες το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού ο συνεταιρισμός έχει αποθηκευμένο ελαιόλαδο στις δεξαμενές του».

Άγονος κρίθηκε και ο διαγωνισμός που έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου, την περασμένη Πέμπτη (26 Ιανουαρίου 2023), για τη διάθεση 110 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου εσοδείας 2022-2023 οξύτητας 0,30%, με τις τιμές που δόθηκαν στις προσφορές να μην ικανοποιούν τους παραγωγούς.

agrotypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button