Κόσμος

Άδειασε ο εναέριος χώρος της Συρίας: Σταμάτησαν να πετούν αεροσκάφη

Σύμφωνα με το flightradar24 δεν πετάει ούτε ένα αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Συρίας – Οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροσκάφη των οποίων περνούν από τη Συρία, έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές, υπό τον φόβο επίθεσης

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για νέα ενδεχόμενη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Συρία, μετά τις δηλώσεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες από πλευράς ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας, Συρίας, αλλά και τις φαινομενικές κινήσεις αμερικανικών, γαλλικών και ρωσικών πλοίων. Η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και ο φόβος για χτύπημα των ΗΠΑ κατά των δυνάμεων του Ασαντ, άλλαξε και το χάρτη των αεροπορικών πτήσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το flightradar24 δεν πετάει ούτε ένα αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Συρίας. Οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροσκάφη των οποίων περνούν από τη Συρία, έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές, υπό τον φόβο επίθεσης. Ο εναέριος κυκλοφοριακός φόρτος έχει μεταφερθεί στα σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας και του Ιράκ.

Εξάλλου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button