ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Άιτημα του Δήμου Τριφυλίας για παραχώρηση 25 στρεμμάτων του δάσους Ελαίας… με κόντρες

Δεν έλειψαν δυστυχώς οι κόντρες για ένα ακόμα σοβαρό θέμα που αφορά την ευρύτερη περιοχή στο Δ.Σ. Τριφυλίας, με αφορμή την λήψη απόφασης για να ζητήσει ο Δήμος από το Δασαρχείο Κυπαρισσίας την παραχώρηση 25 στρεμμάτων στο δάσος της Ελαίας προς χρήση για τις ανάγκες του νέου επιστημονικού σωματείου που ασχολείται με τον προσκοπισμό, τον εθελοντισμό και την προστασία του δάσους.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου και λέκτορας του Πανεπιστημίου Πάτρας Βίκτωρ Στιβανάκης με οπτικοακουστικό υλικό ξεδίπλωσε το όραμα του σωματείου για την ανάπτυξη δράσεων κατασκήνωσης που θα προστατέψουν την περιοχή και θα προάγουν την μοναδική του αξία. Εξάλλου οι πρόσκοποι στην Ελαία περισσότερα από 30 χρόνια έχουν αναδείξει το μοναδικό δάσος της Ελαίας με πρόσκληση αποδήμων Ελλήνων από όλο τον κόσμο, με προσκόπους από την Ευρώπη και πόλεις της χώρας μας. Δημιούργησαν ένα δίκτυο περιπατικού τουρισμού χωρίς προσβολή στο περιβάλλον, ενώ μίλησε για ασφάλεια, σεβασμό στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά κυρίως αγάπη για το χώρο. Ο κ. Στιβανάκης μίλησε για την ομογένεια που επισκέφθηκε την κατασκήνωση των προσκόπων της Πελοποννήσου στο δάσος, ενώ εφόσον παραχωρηθεί προς χρήση για προσκοπικά συστήματα, θα δημιουργηθούν βασικές υποδομές όπως νερό, υγιεινή και λοιπά σεβόμενοι την ελληνική νομοθεσία χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας με αφορμή της εκδηλώσεις που διεξάγονται κάθε καλοκαίρι καθώς προβάλλεται η περιοχή σε όλο τον κόσμο με το φυσικό κάλλος του δάσους με την δημιουργία φορέα που θα διαχειρίζεται ο Δήμος.

Ο Πρόεδρος της Ελαίας Άρης Σκλάβος μίλησε για το θετικό έργο δεκαετιών που προωθούν οι πρόσκοποι ενισχύοντας την φύλαξη, την ανάδειξη, την φυσική ομορφιά του δάσους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επισκέπτες από την Ευρώπη και την Αμερική σέβονται και διατηρούν το δάσος ως μνημείο φυσικής ομορφιάς, καθώς η τοπική κοινωνία είναι σύμφωνη με την πρόταση του φορέα.

Αντιρρήσεις για το μεγαλεπίβολο σχέδιο εξέφρασαν υποβάλλοντας ερωτήσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που αποτελείτο από την κα. Μαραβελή και κα. Τσούλου, οι οποίες αναφέρθηκαν τόσο στην κείμενη νομοθεσία αλλά κυρίως στο μέλλον. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν τον λόγο που ο σύλλογος θέλησε να απευθυνθεί στο Δήμο καθώς η παραχώρηση μπορεί να ζητηθεί απευθείας δεδομένου ότι η άδεια αν εκδοθεί θα παραχωρηθεί μόνο σε επίσημο φορέα, ενώ διατύπωσαν ερωτήσεις πως διασφαλίζεται μια αδειοδότηση την στιγμή που υπάρχει η εκκρεμότητα για το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα.

Τελικά η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button