Τοπικά Νέα

Άκης Κατρίτσης: “Ανησυχώ για τον Βιολογικό Καθαρισμό των Γαργαλιάνων”

Γραπτή δήλωση του πρώην Δημάρχου Γαργαλιάνων Άκη Κατρίτση.

Διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του κ. Δριμή, αλλά και ελέγχοντας τα όσα αναφέρονται, δηλώνω Ανήσυχος για την πορεία και την τύχη τον έργου.
Ενός έργου κρίσιμου για το παρόν και το μέλλον τον τόπου μου. Ενός έργου που οραματίστηκα από το 1990 και οργάνωσα την μελέτη και τον σχεδιασμό τον και μάλιστα σε καιρούς πολύ δύσκολους να βρεις πόρους ακόμη και για την μελέτη.
Σήμερα όμως, με βάση τις δεσμευτικές υποχρεώσεις της χώρας μας, έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν τίθεται ζήτημα χρηματοδότησης, αφού αυτή είναι διασφαλισμένη.
‘Όμως θλίβομαι και οργίζομαι να εκτελούνται έργα αποχέτευσης σε χωριά των 200 – 300 κατοίκων και η πόλη μου, οι Γαργαλιάνοι, να μην έχουν έως σήμερα ούτε καν υποβάλλει πρόταση.
Ελπίζω έστω και την ύστατη ώρα να αναλάβει η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες της, αλλιώς θα δικαιωθούν όσοι της καταλογίζουν άλλα κίνητρα…..
Φτάσαμε στο σημείο, εν έτει 2020, όπου, δυστυχώς, τα αυτονόητα καθίστανται ζητούμενα. Ας αναλογιστεί, λοιπόν, ο καθένας τις ευθύνες του και ας αναλάβει το ιστορικό χρέος που του αναλογεί. Είναι μια ώρα ομοψυχίας και δεν χωρούν μικρότητες, γύρω από ένα τόσο σημαντικό θέμα πού ταλανίζει την πόλη μας.
Με τιμή,
Ακης Κατρίτσης
πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων

Σχετικά Άρθρα

10 Σχόλια

  1. Αγαπητέ τέως δήμαρχε Γαργαλιάνων εντέχνως ρίχνεις αλλού τις ευθύνες για την μη ολοκλήρωση της μελέτης ενώ κρατάς για τον εαυτό σου τις δάφνες του ότι το ξεκίνησες. Μικρόψυχη και ιδιοτελής κριτική. Δεν το τελείωσες και φέρεις την ευθύνη που σου αναλογεί (σε μια εποχή που η σύνταξη μελετών ήταν πολύ πιο εύκολη π.χ. σε σχέσημε τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες κοκ). Εντύπωση επίσης μου προκαλεί η μνεία στα λεγόμενα του κου Δριμή. Όλες αυτές οι επισημάνσεις (και πολύ αναλυτικά) ετέθησαν στην συγκέντρωση στην βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. Τότε μάλλον δεν τα ακούσατε….

    1. Ειναι πολυ σοβσρο το θεμα και δεν χωρουν μικροπολιτικες σκοπιμοτιτες. Ο κατριτσης το ξεκινησε πριν τριαντα χρονια τοτε που οι χρηματοδοτησεις και τα προγραματα ηταν ελαχιστα. Εκτοτε τι εγινε απο τους υπολοιπους δημαρχους τιποτα. Εχει λοιπον καθε δικαιωμα να ανυσηχει για ενα εργο πνοης για το τοπο.

  2. Όταν μια δημοτική αρχή δεν τραβάει… (για να το θέσω κομψά) όλοι κάτι έχουν να μας πουν.
    Υ.Γ. ρε κατσίβελα κατάφερες να κάνεις δήμαρχο τον λεβεντάκη κι’ αυτός θ’ αναστήσει (τρόπος του λέγειν…) όλους τους πεθαμένους.

  3. Για την πλατεία τών Γαργαλιάνων τότε είπαν ότι στοίχισε 500.000.000 δρχ τελικά χρήματα υπήρχαν…..όλοι έχουν τις ευθύνες τους..μας έλεγαν για Ριβιέρα κάτι μορφωμένοι και δικοί μας……….και κομπαζουν για έργα εκτός από τους Γαργαλιάνους ……… πλήρης απαξίωση αλλά η πλατεία να δουλεύει για να εισπράττουν τα ενοίκια τους….ακόμη και τώρα που έγραψα αυτές τις λέξεις έχω αηδιασει..

  4. Άκη , σταμάτα να παίρνεις σβάρνα τις εκκλησίες και να πιάνεις τους παπάδες και τους πιστούς κτλ κτλ ώστε μαζέψεις <> για να κατέβεις για δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Ξέρουμε την πορεία σου ως δήμαρχο των Γαργαλιάνων. Γι’αυτό μην με προκαλείς γιατί άμα ανοίξω το στόμα μου δεν θα τελειώσω ούτε του χρόνου.

  5. Εξειρετος δημαρχος πρωτοποριακος για την εποχη του σε ηλικια οταν εξελεγει 23 ετων παιδι με ενα δημοτικο συμβουλιο προσαρμοσμενο στα πολιτικα παθη και μιση της εποχης αντεξε και παλεψε για το τοπο διανυκτερευοντας εξω απο τα υπουργεια προκειμενου να κερδιση κατι για το δημο. Στα μειον του η επιθετικοτητα που κατα καιρους εβγσζε λογω ισως και της ηλικιας του.

  6. Τόσα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γαργαλιανοι τελευταία και κανείς από τους εν ενεργεία αιρετούς δεν έχει βγεί να αντιμετωπίσει ή να δώσει λύσεις στην καθημερινότητα . Το ΣΟΒΑΡΟ θέμα του βιολογικού των Γαργαλιάνων που είχε αναλάβει προσωπικά ο κ. Ανδρινόπουλος βρίσκεται στον αέρα χωρίσ καμία εξήγηση. Το βιολογικό των Γαργαλιάνων το ξεκίνησε ο κ .Κατρίτσης επί δημαρχοντίας Κατσίβελα , προχώρησε και έγιναν κάποια σημαντικα βήματα και τώρα που πρέπει να τελειώνει αυτό το σημαντικό θέμα ΚΑΜΙΑ πληροφόρηση . Πολύ σωστά ο κ.Κατρίτσης εκφράζει τις απορίες του και τις ανησυχίες του γιατί οι ίδιες αποίες και ανησυχίες απασχολούν όλους τους κατοίκους των γαργαλιάνων έτσι λοιπόν λογικό να ανησυχεί κάποιος πρώην δήμαρχος για την κατάσταση του βιολογικού Γαργαλιάνων αφού σιωπούν οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι τον Γαργαλιάνων . Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας . ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ .

  7. Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΠΟΛΕΩΣ”: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΥΤΟΙ ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΚΡΙΤΙΚΉ🙄
    ΚΑΤΑΡΧΑΣ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ “ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ” ΣΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΝ
    “ΚΑΤΑΚΡΙΜΝΙΣΗ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ🤔

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button