ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Άνοιγμα Λυκείων στις 12/4 εισηγήθηκε εν μέσω διαφωνιών η επιτροπή

Το άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου αποφάσισε εν μέσω διαφωνιών, να εισηγηθεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας κατέθεσε στην επιτροπή των ειδικών πρόταση για την ασφαλή και απρόσκoπτη επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τάξεις.

Οι λοιμωξιολόγοι αν και προβληματίζονται από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και από τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων, παράλληλα με το λιανεμπόριο που έχει ήδη ανοίξει, κατόπιν ψηφοφορίας αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως.

Υπέρ του ανοίγματος ψήφισαν συνολικά 19 ειδικοί, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας και ακόμα έξι λοιμωξιολόγοι ψήφισαν κατά της πρότασης, καθώς θεωρούν πως θα οδηγήσει στην περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των ειδικών συμφώνησε στο άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα τα self tests σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τα οποία έχουν φτάσει σήμερα στα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων και την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα.

Βασικό κριτήριο για την κυβέρνηση αποτελεί ο αριθμός των νοσηλειών ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, σε αυτήν τη φάση παρουσιάζει σταθεροποίηση, καθώς θεωρεί πως τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν χθες βασίζονταν σε ρεκόρ αριθμού τεστ.

«Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτή», δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Oι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα από την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων, την ίδια ώρα που τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και αλλού είναι κλειστά, δήλωσε, μιλώντας στο GRTimes, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι είναι προβληματισμένοι για το άνοιγμα των λυκείων στις περιοχές που δεν λειτούργησαν και τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.

«Δεν γίνεται να ανοίγει η Γ’ Λυκείου τη 12η Απριλίου, την ώρα που τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και αλλού είναι κλειστά. Αν προχωρήσουμε σε άνοιγμα των σχολείων, αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις των πολιτών θα ανοίξουν ο Θεός ξέρει πότε», αναφέρει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button