Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Άνοιξαν πολυκαταστήματα και Αριστομένους, κινητοποίηση από το Συνδικάτο-ΠΑΜΕ

8946fa27e9d393e7a0060a6a403b54b6_XL


ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων, τα σούπερ μάρκετ και εμπορικά μαγαζιά στην Αριστομένους και ελάχιστα σε παράλληλους και κάθετους δρόμους, άνοιξαν την Κυριακή στην Καλαμάτα. Με εξαίρεση πολλά μαγαζιά της Αριστομένους, οι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και δεν άνοιξαν. Κινητοποίηση υπέρ της Κυριακής αργίας για τους εργαζόμενους και κατά του ανοίγματος των μαγαζιών πραγματοποίησε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, με την υποστήριξη του ΠΑΜΕ, που πήγε έξω από καταστήματα πολυεθνικών αλυσίδων, τα οποία έκλεισαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης…

SYNDIKATO-YPALLHLON-IDIOT-TOMEA-07-05-17.jpgΗ κινητοποίηση του Συνδικάτου ξεκίνησε από την αρχή του πεζόδρομου της Αριστομένους, στις 11 το πρωί, όταν άνοιγαν οι επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Κυριακή 7 Μάη είναι ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στο εμπόριο, σε αντίδραση στο σχεδιασμό για το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε ότι το μέτρο αυτό οδηγεί σε νέο εργασιακό μεσαίωνα και αποδιοργανώνει την κοινωνική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων, όπως επίσης βάζει επιπλέον εμπόδια στη μητρότητα. Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για τη μεγάλη απεργία της 17ης Μάη, ενάντια στα νέα μέτρα και σημείωσε ότι η πάγια διεκδίκηση είναι το 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο.
PAME-PUBLIC-07-05-17.jpgΟ πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη διότι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει στο άνοιγμα όλων των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών τις Κυριακές. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι εφόσον θα δουλεύουν τα μαγαζιά τις Κυριακές και ο κόσμος θα βρίσκεται έξω θα αρχίσει να μπαίνει θέμα ανοίγματος και της ΔΕΥΑΚ, στην οποία εργάζεται, ώστε δήθεν να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Τέλος, ο κ. Κουφαλάκος κάλεσε τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν μέτωπο κοινωνικής συμμαχίας και να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους.
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button