Αγροτικά

Άνοιξε ο δρόμος για αυξημένες προκαταβολές κοινοτικών ενισχύσεων από 16 Οκτωβρίου

05 08 2021 | 08:45

Άνοιξε ο δρόμος για αυξημένες προκαταβολές κοινοτικών ενισχύσεων από 16 Οκτωβρίου

Την δυνατότητα καταβολής αυξημένων άμεσων ενισχύσεων έως 70%, από 50% που ισχύει, από τις 16 Οκτωβρίου 2021, καθώς και κονδυλίων προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης έως 85%, από 75%, δίνει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις διαδοχικές κρίσεις που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός Covid-19 και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους οργανισμούς πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθυμίζει πως παρείχε υποστήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα καθ ‘όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19 μέσω αυξημένης οικονομικής ευελιξίας και συγκεκριμένων μέτρων αγοράς, όπως, πρόσφατα, η δέσμη μέτρων στήριξης για τον αμπελοοινικό τομέα η οποία επεκτάθηκε έως τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Αυτό το καλοκαίρι, η Ε.Ε. αντιμετωπίζει δυσμενείς καιρικές συνθήκες από πλημμύρες έως καύσωνα. Οι αγρότες είναι από τους πιο επηρεασμένους από αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει τις ταμειακές ροές τους μέσω του μέτρου που εγκρίθηκε στις 4 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button