ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Άρθρο της Β. Μαρίνη: “Πόσο ηθικό είναι να πουλάς όπλα στην Σαουδική Αραβία;”

451


ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ;

Τη Δευτέρα 27/11/17 συζητείται στη Βουλή το ζήτημα του υποτιθέμενου ή πραγματικού σκανδάλου, σχετικά με τον τρόπο πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία. Κάτω από την αψιμαχία, αν είναι νομότυπη ή όχι, η πώληση και αν είχε ή δε είχε πληρεξούσιο ο μεσολοβητής της Σαουδικής Αραβίας, κρύβεται το βασικό και αναμφίβολο σκάνδαλο που είναι: αυτό καθεαυτό το γεγονός της πώλησης όπλων σε ένα αιματοβαμμένο καθεστώς όπως αυτό των Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας.
Τα όπλα που πουλά η μικρή μας Χώρα στη Σ.Α., θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο γενοκτονίας που διεξάγει αυτή η Χώρα, κατά της γειτονικής της Υεμένης. Στον πόλεμο αυτό, η Σ.Α σύμφωνα με τον ΟΗΕ πραγματοποιεί εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων, βομβαρδίζει στοχευμένα σχολεία και νοσοκομεία, εμποδίζει να φτάσει στον προορισμό του φαρμακευτικό υλικό και βασικά αγαθά, με αποτέλεσμα η Χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση λιμού (πείνας) και να έχει εκδηλωθεί σε αυτή, τεράστια και ανεξέλεγκτη επιδημία χολέρας.
Έτσι, ενώ η συζήτηση θα έπρεπε να γίνεται για το «αν πρέπει ή δεν πρέπει να πουλάμε όπλα σε μια τέτοια χώρα», δυστυχώς η συζήτηση διεξάγεται για τα δευτερεύοντα και επουσιώδη. Μήπως το ίδιο δεν γίνεται για όλα τα σοβαρά ζητήματα; Όλες οι μνημονιακές δυνάμεις της Χώρας διαφωνούν στα δευτερεύοντα και άνευ σημασίας και συμφωνούν στα βασικά που είναι: στο οικονομικό πεδίο, η απόλυτη υποταγή στους δανειστές και στο γεωπολιτικό πεδίο η απόλυτη υποταγή στους Αμερικάνους και στους συμμάχους τους (π.χ. Ισραήλ). Η Χώρα μας δεν θα έπρεπε να εμπλακεί σε αυτή την ανήθικη εμπορία όπλων στο πιο αντιδραστικό και αιματοβαμμένο κράτος όχι μόνο για λόγους Αρχής (τι να λέμε τώρα για αρχές στο ΣΥΡΙΖΑ; ) αλλά και για λόγους σκοπιμότητας. Παραδοσιακά η Χώρα μας είχε διατηρήσει καλές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο, δίχως εμπλοκές στις διενέξεις τους. Έτσι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, έχουμε εξασφαλίσει μια κατάσταση μειωμένου κινδύνου από επιθέσεις ισλαμιστών.
Όμως, η εμπλοκή μας στον πόλεμο που διεξάγει η Σ.Α. (παρά τις αντίθετες μάλιστα συστάσεις του ΟΗΕ, για απαγόρευση πωλήσεως όπλων) δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο να μπούμε στο μάτι του κυκλώνα. Έτσι, αν αύριο αρχίζουν να «σκάνε» ομάδες αυτοκτονίας και στη δική μας πρωτεύουσα να μην πέσουμε από τα σύννεφα. Επίσης οι «νοικοκυραίοι» που διαμαρτύρονται γιατί έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι σε πρόσφυγες και μετανάστες, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν εκτός από όσους ξεριζωμένους μας επισκέπτονται μέχρι σήμερα, αρχίσουν να έρχονται και καραβάνια ανθρώπων από την Υεμένη .
Η γελοιότητα της κυβέρνησης μας, που ψάχνει για επιχειρήματα, απεικονίζεται στη δήλωση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος δήλωσε ότι: «στη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία».
Επίσης έχω να του απαντήσω ότι και το ζήτημα της εγκληματικότητας δεν λύνεται το αν εσύ είσαι ή δεν είσαι εγκληματίας. Όμως το ερώτημα που πρέπει κάθε άνθρωπος με συνείδηση να απαντήσει στον εαυτό του είναι: «αν αυτός είναι εγκληματίας;». Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση, τα γαντζωμένα στην εξουσία ανθρωπάρια του ΣΥΡΙΖΑ, την έχουν ήδη δώσει προ πολλού, αφού πρώτα εξαπάτησαν ένα ολόκληρο λαό, στην συνέχεια ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα της Χώρας και τώρα διαγκωνίζονται με την Νέα Δημοκρατία για το ποιός από τους δύο εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή μας. ΒΑΣΩ ΜΑΡΙΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button