Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Άρθρο του Γ. Γκούμα για την ανάπτυξη του Τουρισμού με τίτλο “Πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη για όλο το χρόνο!”


Δε χωρά αμφιβολία ότι η Μεσσηνία έχει μπει στο χάρτη των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Αυτό έχει γίνει κυρίως λόγω των πολύ σημαντικών επενδύσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και οι οποίες έχουν δράσει ευεργετικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών που προσφέρονται στην περιοχή μας.

Οι δρόμοι που έχουμε να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα είναι δύο. Ο ένας είναι να επαναπαυθούμε στις δάφνες και να απολαύσουμε τα πρόσκαιρα οφέλη. Ο άλλος δρόμος είναι με βάση τα όσα θετικά έχουν συμβεί στον τομέα του τουρισμού, να αναζητήσουμε και να διευρύνουμε το τουριστικό μας προϊόν. Σε αυτόν το δεύτερο δρόμο πιστεύω τόσο εγώ, όσο και η ομάδα των επαγγελματιών και επιχειρηματιών που απαρτίζουν το συνδυασμό Νέο Επιμελητήριο. Και το Επιμελητήριο αύριο πρέπει να παίξει τον καθοριστικό ρόλο που δεν έπαιξε χθες, που δεν έπαιξε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η άποψή μας για τον τουρισμό είναι ξεκάθαρη. Η Μεσσηνία πρέπει να καταστεί τουριστικός προορισμός και τους 12 μήνες το χρόνο. Το επιτρέπουν οι κλιματολογικές συνθήκες, θα το διευκολύνουν και θα το κάνουν πραγματικότητα εάν υιοθετηθούν οι ξεκάθαρες προτάσεις μας.

Ως αυριανή ηγεσία του επιμελητήριου θα επιδιώξουμε τη στενή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς για να προωθήσουμε σημαντικά έργα υποδομών όπως:

Τα παραπάνω έργα υποδομής είναι απαραίτητα για να διευρύνουμε το τουριστικό μας προϊόν, να μπορέσουμε να δεχθούμε περισσότερους επισκέπτες και να κινηθούν αυτοί με ασφάλεια και άνεση σε όλη τη Μεσσηνιακή γη.

Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη του παράκτιου τουρισμού (yachting) με βάση τις μαρίνες. Η δημιουργία ενός δικτύου μαρίνων του νομού μας με την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας.

Οι εναλλακτικές μορφές του τουρισμού θα διευρύνουν την τουριστική περίοδο.

 

Ο συνδυασμός μας θέτει τη Μεσσηνία σε πρώτο πλάνο. Με συγκεκριμένες προτάσεις και ένα ρεαλιστικό και μακρόπνοο σχέδιο, που θα οδηγήσει σε μια ισόρροπη ανάπτυξη, δικαία διανεμημένη σε όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τόπου μας.

Γιώργος Γκούμας

Επικεφαλής συνδυασμού “Νέο Επιμελητήριο”

Exit mobile version