Πολιτική

Άρωμα Πελοποννήσου στο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Σε «βαριά» ονόματα από την Πελοπόννησο επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο ως είθισται, διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει στη συγκεκριμένη περιφέρεια για μία ακόμα φορά – μετά την επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε – επιλογή και στήριξη του Παναγιώτη Νίκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με υψηλούς συμβολισμούς, αλλά και τον αέρα της ανανέωσης που κυριαρχεί σε όλα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. σε εκλόγιμη θέση (4η) τέθηκε ο πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης  Θεοδωρικάκος.

Στις υπόλοιπες – λεγόμενες μη εκλόγιμες- ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε μεταξύ άλλων να εκπέμψει και τη μείζονα σημασία που προσδίδει στην αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας και σε άλλους σημαντικούς τομείς, τοποθετώντας στις δύο από τις έξι θέσεις Πελοποννήσιους.
Στην 8η θέση βρίσκεται η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην 9η θέση ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του κέντρου Υγείας Αρεόπολης ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019.

Ποιοι είναι

Τάκης  Θεοδωρικάκος

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι πολιτικός ερευνητής και αναλυτής. Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στου οποίου τη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών διδάσκει μέχρι και σήμερα. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ.  Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης  στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία. Επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 ως το 2016. Έχει παρουσιάσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με κοινωνική και πολιτική δράση στα νεανικά του χρόνια στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και ύστερα από 30 χρόνια εργασίας, συναντήθηκε με το μεταρρυθμιστικό όραμα και τον πολιτικό λόγο του μέτρου και της λογικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016. Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι, αποφοίτησε από το λύκειο της Iωνιδείου Προτύπου Σχολής. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

Κωνσταντίνα Μπότσιου

Η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου είναι Αν. Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου διετέλεσε Αντιπρύτανις και Αναπληρώτρια Πρύτανη Σπουδών και Διασφάλισης Ποιότητας. Διευθύνει το Κέντρο Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας (ΚΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διδάσκει ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Έχει λάβει υποτροφίες από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (ΙΚΥ, Erasmus, ECTS, DAAD κ.ά.). Συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στην επιστημονική διοίκηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και του Ιδρύματος Martens. Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής από το 2016 έως το 2018, ενώ προηγουμένως υπηρέτησε ως Διευθύντρια, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εκδόσεων και Έρευνας. Από το 2017 είναι σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ανάργυρος Μαριόλης

Ο Ανάργυρος Μαριόλης το 2003 ίδρυσε το 1ο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στην Ελλάδα στο Βύρωνα Αττικής, το οποίο λειτούργησα και διηύθυνα έως το 2010, οπότε και επέστρεψε στον τόπο καταγωγής μου, όπου διατελεί μέχρι σήμερα Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης στη Λακωνία. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής. Το 2016 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη κοινωνική του προσφορά και το 2019 από τον Οργανισμό WONCA EUROPE ως Καλύτερος Γενικός Ιατρός της Ευρώπης για το έργο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ
1.  Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρωθυπουργός
2.  Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός
3.  Γιώργος Γεραπετρίτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
4.  Τάκης Θεοδωρικάκος, Συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού ΝΔ
5.  Χρήστος Ταραντίλης, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης
6.  Θόδωρος Σκυλακάκης, Οικονομολόγος
7.  Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος
8.   Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής
9.  Ανάργυρος Μαριόλης, Διευθυντής του κέντρου Υγείας Αρεόπολης
10. Βασιλική Λοΐζου, Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης
11. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Επιχειρηματίας
12. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

angnostis.org

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button