Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Έγκριση Ονομασίας και μετονομασίας οδών της Δ.Κ Κυπαρισσίας

Η ονομασία και μετονομασία οδών και πλατειών συνδέεται με το γενικότερο ζήτημα της απονομής τιμής σε πρόσωπα, πόλεις κ.λπ ή της διατηρήσεων της μνήμης ιστορικών συμβάντων ευρύτερης σημασίας, κατέληξε στην ονομασία όλων των ανωνύμων οδών που υπάρχουν στην Κυπαρισσία, διατηρώντας τις ήδη υπάρχουσες ονομασίες οδών σύμφωνα με το χάρτη της Εφορίας.

Με την με αριθμό 04/2016 Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, αποφασίστηκε ομόφωνα η ονομασία όλων των ανωνύμων οδών καθώς και η μετονομασία οδών σύμφωνα με το χάρτη της Εφορίας και μετέπειτα με την με αριθμό 06/2016 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εγκρίθηκε η με αριθμό 04/2016 Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας.

Με το αριθμ. πρωτ. 312622/13-12-2017 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου διαβιβάστηκε το με αριθμό 1/2017 Πρακτικό της Επιτροπής Ονοματοθεσίας η οποία συνεδρίασε στις 30-10-2017 και ενέκρινε ομόφωνα το σύνολο των περιπτώσεων της ονομασίας και μετονομασίας των οδών της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας με τη γενική παρατήρηση, τα ονόματα των οδών να φέρουν το όνομα, επώνυμο και κατά περίπτωση την ιδιότητα του προσώπου που απονέμετε η ονομασία της οδού, εντός παρενθέσεως.

Έτσι λοιπόν, Δ.Σ. Τριφυλίας ενέκρινε την ονομασία και μετονομασία των Οδών της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας  ως κάτωθι:

Θεμιστοκλή Χήναρη (ΙατρούΙερολοχίτου)

Θεοτόκου σε οδό Νικολάου Καραντζά (Στρατηγού)

Exit mobile version