Αγροτικά

Έγκριση προγράμματος θήρας της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής περιοχής Νήσου Σαπιέντζας

Από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

Με αφορμή την έναρξη της θηρευτικής περιόδου, η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας με απόφασή της καθορίζει τις προϋποθέσεις για νόμιμο κυνήγι στο νησί έναντι της Μεθώνης.

Ειδικότερα, απαιτείται κατοχή κοινής άδειας κυνηγιού (γενικής, περιφερειακής, ή τοπικής για τη Μεσσηνία), αλλά και η απόκτηση ειδικής άδειας για κυνήγι στην ελεγχόμενη περιοχή.

Για την απόκτηση της ειδικής άδειας ο ενδιαφερόμενος ή νόμιμος εκπρόσωπός του θα πρέπει να υποβάλει στο Δασαρχείο Καλαμάτας α) αίτηση με τα στοιχεία του, την ημερομηνία που επιθυμεί να κυνηγήσει, καθώς και τα στοιχεία των υπολοίπων μελών της ομάδας του, β) φωτοτυπία της Αδειας Θήρας (δεύτερη, τρίτη σελίδα και τρέχουσα θεώρηση).

Αναφορικά με την ειδική άδεια και το σχετικό αντίτιμο, που πρέπει να καταβάλουν οι κυνηγοί αυτό έχει ως εξής:

– Για τους Μεσσηνίους κυνηγούς 25 ευρώ.

– Για τους λοιπούς Ελληνες κυνηγούς, τους υπηκόους χωρών – μελών της Ε.Ε. και της υπηκόους κενών κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας 40 ευρώ.

– Για τους υπηκόους ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) 80 ευρώ.

Οι παραπάνω τιμές επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24% και ισχύουν για μία ημέρα κυνηγιού.

Επίσης οι κυνηγοί υπήκοοι ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) εκτός από την ειδική άδεια οφείλουν να εφοδιαστούν με γενική άδεια κυνηγιού που εκδίδεται από το Δασαρχείο Καλαμάτας.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι η διεξαγωγή του κυνηγιού θα γίνεται μόνο κατά ομάδες και με την παρουσία εντεταλμένου οργάνου, ενώ μεμονωμένοι κυνηγοί δεν γίνονται δεκτοί. Κάθε ημέρα κυνηγιού μπορούν να κυνηγήσουν έως 12 κυνηγοί χωρισμένοι σε 3 ομάδες (2-4 ανά ομάδα).

Η μεταφορά των κυνηγών από την Μεθώνη στη Σαπιέντζα γίνεται μόνο με το συμβεβλημένο με το Δασαρχείο σκάφος και ως ελάχιστο μίσθωμα ορίζεται το ποσό των 300 ευρώ συν ΦΠΑ 24% το οποίο θα μοιράζεται ισόποσα σε κάθε κυνηγό στην περίπτωση, που γίνεται δρομολόγιο με λιγότερα από 6 άτομα. Από εκεί και πέρα το μίσθωμα καθορίζεται στα 50 ευρώ συν ΦΠΑ 24% ανά κυνηγό.

Αιτήσεις για όλη την παραπάνω διαδικασία γίνονται δεκτές έως και τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου.

Αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο diavgeia.gov.gr (ΑΔΑ: 639ΜΟΡ1Φ-ΜΞΥ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button