Κόσμος

Έκθεση-σοκ για την Uber: Σχεδόν 6.000 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, περίπου 500 για βιασμό

Εικόνα-σοκ για την συμπεριφορά των οδηγών της Uber προκύπτει από την έκθεση της εταιρείας για ζητήματα ασφαλείας και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες πελατών.
Συγκεκριμένα, η έκθεση αποκάλυψε ότι η εταιρεία δέχθηκε 5.981 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις το 2017 και του 2018, εκ των οποίων οι 464 καταγγελίες αφορούσαν σε βιασμό.
Πάντως, η εταιρεία υποστηρίζει ότι βάσει των συγκεκριμένων αριθμών προκύπτει ότι το 99% των διαδρομών είναι ασφαλείας, ενώ υποστήριξε ότι το 45% των καταγγελιών εμφάνιζαν ως δράστες τους επιβάτες.
Κατά τα λοιπά σύμφωνα με τα στοιχείας της έκθεσης 84 σελίδων, το 92% των θυμάτων βιασμού ήταν επιβάτες, εκ των οποίων το 89% ήταν γυναίκες, το 8% ήταν άνδρες και το 1% δήλωσαν φυλετικές μειονότητες.
Της έκθεσης προηγήθηκε ρεπορτάζ του CNN σύμφωνα με το οποίο 103 οδηγοί της Uber στις ΗΠΑ κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση ή κακομεταχείριση των επιβατών τους κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button