Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Έκτακτη ενίσχυση στο δήμο Πύλου Νέστορος για την αποκατάσταση των λιμενικών υποδομών

Ειδική έκτακτη χρηματοδότηση θα λάβει από το Υπουργείο Υποδομών ο Δήμος Πύλου- Νέστορος προκειμένου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμα του, από την περιοχή, ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έκανε αυτοψία στις λιμενικές υποδομές του Δήμου που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ο οποίος μαζί με μηχανικούς του Δήμου ξενάγησαν το κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των λιμανιών της Γιάλοβας, της Μεθώνης, της Κορώνης ,της Φοινικούντας και της Πύλου τονίζοντας ότι οι μόλοι είναι χώροι εργασίας και πρέπει να δοθούν άμεσα για χρήση στους πολίτες.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δέδες σημείωσε: «Όπως διαπιστώσαμε και τα πέντε λιμάνια του Δήμου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Άμεσα θα καλυφθούν στο μελετητικό κομμάτι τους και θα χρηματοδοτηθούν, ώστε να μπορέσουν με τρόπο αποτελεσματικό να προχωρήσουν το σύνολο των έργων που απαιτούνται. Η περίπτωση του λιμανιού της Πύλου έχει ιδιαιτερότητα καθώς έχει προβλήματα τόσο από τις πρόσφατες καταστροφές όσο και από παλαιότερα. Θα εξεταστούν όλα και θα βγει το πόρισμα για το τι μέλλει γενέσθαι.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button