Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Για επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες με ισχυρές βροχές , καταιγίδες και χιόνια προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά με κύρια
Χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του ιόνιου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και την ανατολική στέρεα.

Μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, θα επηρεαστούν τα νησιά του
βόρειου και ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στέρεας.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

  •  την Παρασκευή τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στέρεα, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στέρεα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.
  •  το Σάββατο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στέρεα (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής ενώ από το Σάββατο στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στέρεα.

Όσο αφορά στους ανέμους, το Σάββατο θα είναι θυελλώδεις στο Αιγαίο, εντάσεως 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.

Επισημαίνεται ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την
Τρίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button