Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΦιλιατρά

Έναρξη βιωματικής ομάδας εμψύχωσης εφήβων από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Η εφηβεία αποτελεί μια μεταβατική περίοδο, όπου το άτομο περνά από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Είναι κάτι περισσότερο από μία χρονική περίοδο. Πραγματοποιούνται διαρκείς και αλλεπάλληλες
αλλαγές. Το σώμα αλλάζει, ο τρόπος με τον οποίο ο έφηβος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του αλλάζει, οι αξίες του αλλάζουν. Νέα ερωτήματα, νέες ανησυχίες, νέοι προβληματισμοί αναδύονται. Ο έφηβος ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης της ταυτότητάς του με την οποία θα πορευθεί ως ενήλικας. Επιπλέον, προσπαθεί να προσανατολιστεί επαγγελματικά, να αναπτύξει πιο μεθοδικά τα χόμπι και τις δραστηριότητές του και να ορίσει στόχους για τη ζωή του. Ο έφηβος έχει ανάγκη να μοιραστεί, να αισθανθεί ότι ανήκει και να νιώσει μοναδικός.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών αντιμετωπίζει με ευαισθησία την εφηβική ηλικία αφού πολλοί από τους μαθητές των Χορευτικών Τμημάτων του, του Σχολείου Μουσικής και της Φιλαρμονικής είναι έφηβοι. Ανακοινώνει την έναρξη βιωματικής ομάδας εμψύχωσης εφήβων από το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020.

Η ομάδα απευθύνεται σε εφήβους 12-17 ετών από τα Φιλιατρά ή και τις γειτονικές πόλεις. Μέσα από τη  γνωριμία των μελών, την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, βιωμάτων και προβληματισμών και με τη χρήση βιωματικών ασκήσεων και «παιχνιδιών» η ομάδα αυτή αποσκοπεί:

  • να έρθουν οι έφηβοι σε επαφή με τον εαυτό τους και τα συναισθήματά τους.
  • να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
  • να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν σε σχέσεις με τα άλλα μέλη τα ομάδας.
  • να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους.
  • να διαχειριστούν καταστάσεις άγχους.
  • να περάσουν ωραία και δημιουργικά το χρόνο τους.

Την ευθύνη σχεδιασμού και συντονισμού της ομάδας έχει η Ψυχολόγος Γεωργία Θεοδωροπούλου.

Πριν την έναρξη λειτουργίας της ομάδας θα γίνει την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 στις 8.00 το βράδυ, στο Βορρέειο, ενημερωτική εκδήλωση για γονείς και εφήβους.

Ημερομηνία έναρξης  των συναντήσεων ορίζεται το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο: 7/3/2020, 14/3/2020, 21/3/2020, 28/3/2020, 4/4/2020, 11/4/2020 στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. Η διάρκεια των συναντήσεων θα είναι μιάμιση ώρα, από τις 11.30 ως τις 13.00.

Μπορείτε ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας στα τηλέφωνα: 6972297936 Παντελάκη Παρασκευή, 6942712277 Θεοδωροπούλου Γεωργία.  Η δαπάνη για τη λειτουργία της δράσης καλύπτεται από χορηγό. Η συμμετοχή των εφήβων στην ομάδα δεν απαιτεί οικονομική συμμετοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button