Τοπικά Νέα

Ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος σπήλαια στην Ελλάδα βρίσκεται στη Μεσσηνία! – Δείτε ποιο είναι

Κοντά στο χωριό Προάστιο της Μάνης βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια, που είναι γνωστό με το όνομα «Καταφύγιο Βατσινίδη», συνολικής έκτασης 2.400 τ.μ.

Tο σπήλαιο Βατσινίδη, βρίσκεται κοντά στην παραλια Φονέα και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος σπήλαια στην Ελλάδα. Αποτελείται από δύο τεράστιους θαλάμους με λίμνες από θαλασσινό νερό. Ένας φεγγίτης στην οροφή διαχέει το φώς στο σπήλαιο, ενώ ανιχνεύονται και λιμναίες αποβάθρες!

Πρόκειται για ενάλιο σπήλαιο, που μπορείς να το προσεγγίσεις με τρεις τρόπους: ο ευκολότερος είναι μέσω μονοπατιού, ενώ οι πιο ριψοκίνδυνοι μπορούν να το προσεγγίσουν είτε από την οροφή, με τη χρήση σκοινιού, είτε από τη θάλασσα με κατάδυση.

Το σπήλαιο φαίνεται ότι κατοικήθηκε σε κάποια πολύ παλιότερη φάση της ιστορίας του. Περιλαμβάνει δύο μεγάλους θαλάμους και μερικούς μικρότερους, καθώς και αρκετές λίμνες, που συνδέονται μεταξύ τους με διαδρόμους. Στην οροφή του πρώτου θαλάμου υπάρχει φεγγίτης, που επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να εισχωρούν, δημιουργώντας ένα επιβλητικό εφέ επάνω στα νερά. Η εικόνα συμπληρώνεται από τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς σταλαγμιτών, που δίνουν στο σπήλαιο μία μαγική ατμόσφαιρα.

πηγή φώτο: anaxo-resort.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button