ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Ένα βήμα πριν την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στα Φιλιατρά

Στο αρμόδιο Υπουργείο ο φάκελος με τις αιτήσεις των πολιτών

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελούν ένα δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα δημόσιας εκπαίδευσης ενηλίκων. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι δύο εκπαιδευτικά έτη και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής παρέχεται στον σπουδαστή τίτλος ισότιμος με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Ο δήμος Τριφυλίας είναι μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή και μετά από διερεύνηση αναγκών που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση διαπιστώθηκε η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας αυτόνομου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην περιοχή μας.

Το προηγούμενο διάστημα το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας διερεύνησε τις ανάγκες των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, και διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ατόμων ηλικίας από 18 έως 50 ετών που ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς για διαφορετικούς λόγους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πρόωρα τις σπουδές τους.

 

Ανάγκη για να ολοκληρώσουν υποχρεωτική εκπαίδευση έχουν και συμπολίτες μας από όλες τις δημοτικές ενότητες. Επειδή δεν υπάρχει χώρος για να στεγαστεί στην Κυπαρισσία ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλιατρών, κ Καραβίτης, πρότεινε το σχόλιο αυτό να ιδρυθεί στην πόλη των Φιλιατρών, γιατί αφενός υπάρχουν κτίρια που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας του αφετέρου γιατί βρίσκεται μεταξύ των δύο μεγάλων κωμοπόλεων του δήμου μας και περιορίζει τις μετακινήσεις.

Έτσι, στην τελευταια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, το Σώμα ενέκρινε την πρόταση, με τον φάκελο να αποστέλλεται στο αρμόδιο Υπουργείο για τα περαιτέρω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button