Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία Κατσίβελα για τη μετακίνηση του Διευθυντή της Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας

katsivelas


Κατσίβελας: Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί, το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τώρα που η κοινωνία το έχει ιδιαίτερη ανάγκη να παρουσιάσει έλλειμμα γιατρών

Με αφορμή τη μετακίνηση του Διευθυντή της Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας, κ. Παναγιώτη Καλοφωλιά, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του όσον αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πόσο μάλλον εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου με τον πληθυσμό της Τριφυλίας να αυξάνεται λόγω επισκεψιμότητας.

Ο κ. Κατσίβελας, σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής: «Σε ειδική συνεδρίαση που είχε γίνει του Δημοτικού μας Συμβουλίου και είχε θέματα τα προβλήματα Υγείας αλλά κυρίως τη λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των ΚΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, είχαμε δηλώσει την ανησυχία μας για τις όποιες μετακινήσεις γιατρών προκύψουν από αυτές τις μονάδες προς άλλες που θα προκαλούσαν την υποβάθμιση και την ακύρωση τόσο τομέων όσο και κλινικών. Τότε με αφορμή την ειδική συμπεριφορά των χειρουργών του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τις ιδιαίτερες σχέσεις με το νοσοκομείο Ζακύνθου και οι προβληματικές συμπεριφορές και οι έκνομες μεταφορές ασθενών από την Τριφυλία στην Ζάκυνθο είχαμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου. Τώρα και επισήμως ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα φεύγει από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δημιουργείτε ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα όσον αφορά την λειτουργία του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού με την έντονη επισκεψιμότητα της περιοχής μας και την κατακόρυφη άνοδο των τραυματισμών λόγω τροχαίων ατυχημάτων και άλλων περιστατικών. Αυτά τα πράγματα μας ανησυχούν ιδιαιτέρως δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί, το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τώρα που η κοινωνία το έχει ιδιαίτερη ανάγκη να παρουσιάσει έλλειμμα γιατρών, αμφιβάλουμε κατά πόσο θα είναι γρήγορες και επαρκείς οι κινήσεις γενικότερα της διοίκησης για την αντικατάσταση των γιατρών. Εγώ πολύ απλά καλώ να επιστρέψει άμεσα, σε περίπτωση απομάκρυνσης του συντονιστού διευθυντή του χειρουργικού τομέα, ο χειρούργος επιμελητής Α που είναι αποσπασμένος σε άλλη νοσηλευτική μονάδα. Η λογική της εκ περιτροπής μεταφορά γιατρών από το νοσοκομείο της Καλαμάτας στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα σοβαρό νοσοκομείο να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του. Νομίζω ότι πλέον επιβεβαιωνόμαστε σε όλο όσα έχουμε πει όλο τον καιρό, απλώς είναι πικρό να βλέπεις όλες αυτές τις συνέπειες. Το βέβαιον είναι ότι η κοινωνία και οι φορείς του Δήμου Τριφυλίας είναι σε επαγρύπνηση και καλό είναι κάποιοι να δώσουν εξετάσεις».

Exit mobile version