Οικονομία

Έρχεται online έλεγχος της αγοράς καυσίμων – ‘Oλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται online έλεγχος της αγοράς καυσίμων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ” ΤΑ ΝΕΑ”, η ΑΑΔΕ ετοιμάζει ελέγχους σε πραγματικό χρόνο στην αγορά των καυσίμων, ενισχύοντας το ηλεκτρονικό οπλοστάσιό της για να βάλει ” μπλόκο” στο λαθρεμπόριο, τη φοροκλοπή και τη νοθεία των καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός νέου πληροφοριακού συστήματος που θα φιλτράρει και θα αξιοποιεί τα στοιχεία και τις πληροφορίες από όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

αγορά καυσίμων - έλεγχος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΑΑΔΕ βλέποντας να χάνει κάθε χρόνο από τα ταμεία της 100-150 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο και τη νόθευση των καυσίμων ανεβάζει ταχύτητες και επιστρατεύει νέα ” όπλα” .

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα αξιοποιεί όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τα διάφορα συστήματα παρακολούθησης και διακίνησης καυσίμων με στόχο τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και εκ των υστέρων, για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση της αποθήκευσης και διακίνησης των καυσίμων, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και της νοθείας.

 Πηγή: enikonomia.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button