Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Έχεις αλεύρι; Φτιάξε το πιο τέλειο γλυκό και κλέψε τις εντυπώσεις

Αν έχεις πάει Ισπανία, και ειδικά στην Βαρκελώνη, ή στην Λατινική Αμερική τότε σίγουρα έχεις φάει το διάσημο γλυκό Churros. Η μυρωδιά του θα σε κάνει να φτάσεις στη πηγή υπνωτισμένος.

Μοιάζει πολύ με τους λουκουμάδες μας, αλλά μερικές διαφορές το απογειώνουν. Φέρε λοιπόν λίγο ισπανικό αέρα στο βράδυ σου φτιάχνοντας για σένα και την παρέα σου το γλυκό που θα σε κάνει να παραμιλάς.

Είναι τόσο εύκολο που τα υλικά που χρειάζονται τα έχεις ήδη σπίτι, ελπίζουμε, αλλιώς κακώς έχεις ντουλάπια στη κουζίνα.

Θα χρειαστείς νερό, 20 γρ ζάχαρη, 200 γρ αλεύρι, λάδι για τηγάνισμα, αυγό και κανέλα ή σοκολάτα.

Πως φτιάχτεται

Βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη, μετά ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το νερό και το αυγό μέχρι να γίνει ένα πολύ σκληρό ομοιογενές μείγμα.

Τα χωρίζουμε σε μακριά στενά κομμάτια, σαν κριτσίνια, και τα ρίχνουμε σε ζεστό λάδι και τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά. Μη βιαστείς να τα βγάλεις, πρέπει να είναι τραγανά.

Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι και τα βουτάμε στη ζάχαρη.

Είναι έτοιμα, ή τα βουτάς στη σοκολάτα ή ρίχνεις από πάνω κανέλα.

Στη Λατινική Αμερική συνοδεύεται με παγωμένη μπύρα.

Exit mobile version