ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Ήξερες από πού πήρε το όνομα του το χωριό Πήδημα στη Μεσσηνία;

Το γραφικό χωριό της Μεσσηνίας με τις μοναδικές πηγές και την τραγική ιστορία που πήρε το όνομα του!

Το Πήδημα είναι ένα χωριό του νομού Μεσσηνίας. Ανήκει στον δήμο Καλαμάτας (Τοπική Κοινότητα Πηδήματος, δημοτική κοινότητα Αρφαρών).

Το χωριό διαθέτει μεγάλο φυσικό πλούτο. Σε αυτό βρίσκονται πηγές Πηδήματος, που το νερό τους τροφοδοτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία.

Το χωριό πήρε το όνομά του κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μετά από ένα τραγικό γεγονός: Πάνω από το χωριό, στο σημείο που αναβλύζουν μέχρι σήμερα οι πήγες, υψώνονται απότομα βράχια. Από εκεί προτίμησαν να πηδήξουν (εξ ου και «Πήδημα») νεαρά κορίτσια ώστε να γλιτώσουν από τους διώκτες τους Τούρκους.

Στην κορυφή του βραχώδους αυτού όγκου πάνω από το Πήδημα χτίστηκε το Κάστρο του Πηδήματος από Βυζαντινούς, που κατακτήθηκε για λίγα χρόνια από τους Ενετούς και ύστερα από τους Τούρκους. Η θέα από το κάστρο σε όλο τον μεσσηνιακό κάμπο είναι απολαυστική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button