Lifestyle

Ήρωες γιατροί έκαναν επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων δωρεάν

Τουλάχιστον 25 γιατροί και νοσηλευτές συμμετείχαν δωρεάν, επειδή οι γονείς δεν είχαν χρήματα, στην επέμβαση που κράτησε πάνω από 5 ώρες.

Είναι κάποιες ειδήσεις που σε κάνουν χαρούμενο και περήφανο, ασχέτως αν έχουν γίνει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά… Όπως αυτή από την μακρινή Ινδία, όπου πρωταγωνιστές ήταν μία ομάδα γιατρών στο S. S.Hospital στο Βαρανέζι.

Οι συγκεκριμένοι λοιπόν παρακολουθούσαν την περίπτωση δύο σιαμαίων βρεφών που το συνολικό του βάρος ήταν λίγο πάνω από τα 3 κιλά, λέγοντας στους γονείς τους οτι θα πρέπει να γίνει επέμβαση για τον διαχωρισμό τους.

Εκεί όμως συνάντησαν δύο προβλήματα… Το πρώτο ήταν το οικονομικό, καθώς η οικογένεια ήταν φτωχή και δεν είχε τα χρήματα για μία τόσο μεγάλη επέμβαση και το δεύτερο ήταν οι επιφυλάξεις που είχαν ο πατέρας και η μητέρα για την επιτυχία του χειρουργείου.

Στο τελευταίο κατάφεραν να τους πείσουν, καθώς ο υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους όμως για το πρώτο οι γονείς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Έτσι, οι 15 γιατροί και οι 10 νοσηλευτές του νοσοκομείου αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, με την επέμβαση να πραγματοποιείται πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 6 Ιανουαρίου.

Συνολικά η όλη διαδικασία ξεπέρασε τις 5 ώρες, με τους γιατρούς να ναρκώνουν και τα δύο κοριτσάκι, πριν ξεκινήσουν την διαδικασία να διαχωρίσουν το στήθος και το συκώτι που τα ένωνε.

«Είναι μία από σπάνιες επεμβάσεις που αναλαμβάνει το νοσοκομείο μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα δύο μωρά διαχωρίστηκαν παρά την μεγάλη διάρκεια της επέμβασης και το γεγονός όταν αδύναμη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση», είπε ο Dr Vaibhav Pandey.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button