Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Αγία Κυριακή: Πλήθος κόσμου στη Λογοτεχνική βραδιά-αφιέρωμα στις ποιήτριες των Φιλιατρών [εικόνες]

 

1


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και η Φιλιατρινή λογοτεχνική συντροφιά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λογοτεχνική βραδιά-αφιέρωμα στις Φιλιατρινές ποιήτριες, στο γραφικό χώρο του λιμανιού της Αγίας Κυριακής. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από τα έργα τους τις Φιλιατρινές ποιήτριες, σύγχρονες και παλαιότερες, που  δεν είναι ευρέως γνωστές αν και το έργο τους είναι σημαντικό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφήγηση του λογοτέχνη και ειδικού γραμματέα του Δ.Σ της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Κώστα Ζωτόπουλου, με θέμα «Γυναίκες ποιήτριες στην αρχαία ελληνική γραμματεία». Η παρουσίαση των Φιλιατρινών ποιητριών έγινε από τους Φιλιατρινούς λογοτέχνες Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη, Αντώνη Γιαννόπουλο και Κώστα Καπελούζο. Παρεμβάσεις με κείμενά τους έκαναν  ο λογοτέχνης Χρίστος Πλακονούρης και η φιλόλογος Βακώ Αθανασοπούλου. Ποιήματα απήγγειλαν και κείμενα διάβασαν ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός, η φιλόλογος Ματίνα Μιχαλακοπούλου και η Ειρήνη Δούκα. Η εκδήλωση μουσικά επενδύθηκε με τον πιανίστα Νίκο Παπαδήμο.

Το αφιέρωμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων τις ποιήτριες Αλκμήνη Δασκαλάκη-Γαλανοπούλου, Βίκυ Παπαγεωργίου, Τρισεύγενη Ντινιώτη, Ολυμπία Ψαρέου, Μίνα Γεωργούλια-Γεωργοπούλου, Αλέκα Πλακονούρη, Περσεφόνη Παπαθεοδοσίου, Ματίνα Μιχαλακοπούλου και πολλές ακόμη.

2

3

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button