Viral

«Αγιε Βασίλη φέρε στον αδερφό μου που έχει εγκεφαλική παράλυση, ό,τι θες, είναι πάντα καλό παιδί» – Το γράμμα που λύγισε το διαδίκτυο

Ο 4χρονος Δημητράκης γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και η αδερφή του έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Με τον αυθορμητισμό και την αθωότητα που έχει ως παιδί, η 7χρονη Νεφέλη εκ μέρος του αδερφού της ζητάει δώρο Χριστουγέννων.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Νεφέλη: «Άι Βασίλη ο αδελφός μου έχει ένα πρόβλημα που λέγεται “εγκεφαλική παράλυση” και δεν μπορεί να σου πει τι δώρο θέλει. Φέρτου ό,τι θες εσύ. Είναι πάντα καλό παιδί».

Εξίσου συγκινητικά είναι και τα όσα γράφει η μαμά Μαρία Τούβα αναρτώντας το γράμμα της μικρής Νεφέλης: «Πίσω από αυτό το γράμμα στον “Άγιο Βασίλη”, πίσω από την κάθε λέξη στο γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που ο αδερφός της έχει αναπηρία κρύβεται ένα μικρό άγχος. Κρύβεται μια δόση ευθύνης και υπευθυνότητας που γεννιέται ασυναίσθητα στα αδέρφια ατόμων με αναπηρία από νωρίς. Κρύβεται η αποδοχή, η κατανόηση, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η ανιδιοτέλεια και μπόλικη δόση ανυπέρβλητης αγάπης».

«Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που αυτά τα αδέρφια χτίζουν με βαθύ τρόπο και αποπνέουν σε όλη την καθημερινότητά τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Είστε οι κρυφοί ήρωες, που αποκτάτε από νωρίς “μαγικό και βαρύ εξοπλισμό” για την ζωή. Έχετε τον σεβασμό και την αγάπη μας. (Νεφέλη, 7 ετών , αδερφή Δημήτρη. Το έγραψε μόνη της μετά το δικό της γράμμα και εγώ το διάβασα με βουρκωμένα μάτια, όχι από στεναχώρια αλλά από υπερηφάνεια)», συμπληρώνει η μητέρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button