Γεύσεις

Αγιοβασιλόπιτα «όνειρο»

Υλικά

1 συσκευασία βούτυρο πλακάκι

2 κούπες ζάχαρη

3 αυγά

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν

4 βανίλιες

1κεσεδάκι γιαούρτι

1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι και 1 ξύσμα λεμόνι

½ κούπα χυμό λεμόνι και πορτοκάλι

500 γραμμάρια φαρίνα

4 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα

4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα

4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα σε νιφάδες

4 κουταλιές της σούπας σταφίδα

4 κουταλιές της σούπας καρύδα

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο, που έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει, με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνετε ένα – ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα.

Κάνετε δύο μίγματα, το ένα με το μπέικιν και το αλεύρι ανακατεμένα καλά, και το άλλο με το χυμό και το γιαούρτι. Ρίχνετε τα δύο μίγματα εναλλάξ στο μίξερ. Δεν χτυπάτε πολύ.

Τέλος, ρίχνετε τους ξηρούς καρπούς, την κουβερτούρα, τη σταφίδα και την καρύδα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα.

Βάζετε το φλουρί και ψήνετε στους 160ο C για 1 ώρα περίπου.

Μόλις κρυώσει, αχνίζετε και διακοσμείτε κατάλληλα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button