ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Αγριογούρουνα σε αυλή σπιτιού στους Γαργαλιάνους!

Η αναζήτηση τροφής τα οδηγεί ακόμη και σε αυλές σπιτιών

Ο υπερπληθυσμός αγριόχοιρων τα τελευταια χρόνια στην ευρύτερη περιοχή έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να καταστρέφουν καλλιέργειες, αλλά -πλέον- να φθάνουν μέχρι τις αυλές σπιτιών σε αναζήτηση τροφής και να επιτίθενται ακόμη και σε οικόσιτα ζώα προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τρόμο σε κατοίκους της περιοχής.

 

Κάτοικος της περιοχής των Γαργαλιάνων έγινε μάρτυρας και μας ανέφερε το γεγονός πως τρία αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Πέμπτης στην αυλή του σπιτιού, ενώ ίσως ευθύνονται για την επίθεση σε μεγαλόσωμο σκύλο.

Στο μήνυμά της προς το gargalianoionline η αναγνώστρια αναφέρει τα εξής:

Χθες κατά τις 9 το βράδυ η αυλή μας αναστατώθηκε από τα γαβγίσματα των σκύλων μας. Bγήκε ο άντρας μου να δει τι συμβαίνει. Πάει κοντά στα σκυλιά για να τα ησυχάσει και σε απόσταση αναπνοής εμφανίζονται 3 αγριογούρουνα τα οποία αισθανόμενα την παρουσία του έτρεχαν πανικόβλητα, σαν τρελά στην αυλή μας. Στο τέλος βρήκαν την έξοδο και χάθηκαν με κατεύθυνση το παλιό νταμάρι του Νικολόπουλου (Άμμος).

Τα ίδια γαβγίσματα ακούγαμε και προχθές γύρω στις 3 το βράδυ και μάλιστα το ένα από τα σκυλιά που είναι ελληνικός ποιμενικός το πρωί είχε αίματα στο κορμί του.

Σαφώς και ο άντρας μου κινδύνευσε.

Δε μπορώ να σκεφτώ τι κακό μπορούσε να μας συμβεί.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ

ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button