Τοπικά Νέα

Αγροτικοί Σύλλογοι Τριφυλίας για αγροτικά πλαστικά απόβλητα: «Να κοιτάξει πρώτα τις ευθύνες του ο Δήμαρχος»

Απάντηση Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών & Γαργαλιανων στον Λεβεντάκη για τα αγροτικά πλαστικά απόβλητα

«Η έλλειψη λογικής και η επιθετική ρητορεία του κ. Λεβεντάκη δημιουργούν για άλλη μια φορά μούδιασμα, αυτή την φορά στους αγρότες της περιοχής […] Ζητάμε λοιπόν από τον δήμαρχο την επόμενη φορά που θα θέλει να φορτώσει κάποιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο, να κοιτάξει πρώτα τις ευθύνες του.», τονίζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, «απαντώντας» στην καταγγελτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη.

Να θυμίσουμε ότι στην επιστολή του ο κ. Λεβεντάκης καλούσε τους προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων της Τριφυλίας να λάβουν γνώση της όλης δυσχερούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την εναπόθεση των γεωργικών και τοξικών αποβλήτων, ενημερώνοντας τα μέλη τους και καλώντας τα να συμμορφωθούν.

Αναλυτικά η επιστολή των δύο συλλόγων:

Η έλλειψη λογικής και η επιθετική ρητορεία του κ. Λεβεντάκη δημιουργούν για άλλη μια φορά μούδιασμα, αυτή την φορά στους αγρότες της περιοχής

Αυτή τη φορά η αφορμή για να επιτεθεί στον αγροτικό κόσμο και στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής ήταν τα ναυλον που βρέθηκαν σε κάποιο κάδο, πιθανόν από κάποια καλλιέργεια σε κήπο λίγων τετραγωνικών μέτρων. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που αυτή η δημοτική αρχή χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια απο κήπους σπιτιών, προσπαθεί να ρίξει ευθύνες σε όλο τον αγροτικό κόσμο.
Να ενημερώσουμε λοιπόν τον κύριο δήμαρχο πως οι υπαίθριες καλλιέργειες της άνοιξης που απαιτούν κάλυψη με αντιπαγετικο πλαστικό όπως αυτό στις φωτογραφίες που ανέβασε, είναι κάποιες εκατοντάδες στρέμματα στην περιοχή μας. Εάν οι αγρότες τα πέταγαν ανεύθυνα όπως μας κατηγορείτε, θα γέμιζαν όλα τα γήπεδα και τις πλατείες της Τριφυλίας, όχι έναν κάδο σε κάποιο δρόμο.
Να τον ενημερώσουμε επίσης πως σχεδόν όλοι οι αγρότες που επιχειρούν με τις ανοιξιάτικες φυτεύσεις έχουν ήδη παραδώσει τα υλικά τους προς ανακύκλωση σε ιδιωτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Να θυμίσουμε επίσης στον κύριο δήμαρχο πως το 2020 που είχαν γίνει προσπάθειες από τους Αγροτικούς Συλλόγους έτσι ώστε σε συνεργασία με την δημοτική αρχή να σχηματιστούν πράσινοι χώροι για την συγκέντρωση πλαστικών και φυτικών υπολειμμάτων καλλιεργειών, το ξέχασε την επόμενη κιόλας μέρα. Οι χώροι αυτοί συγκέντρωσης θα έδιναν λύση και στον θέμα των οικιακών κήπων που κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έχει σπίτι του είτε είναι επαγγελματίας παραγωγός είτε όχι.

Ζητάμε λοιπόν απο τον δήμαρχο την επόμενη φορά που θα θέλει να φορτώσει κάποιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο, να κοιτάξει πρώτα τις ευθύνες του. Το να κατηγορεί έναν κλάδο που διαφημίζει την περιοχή σε όλη την χώρα και την Ευρώπη με τα προϊόντα που παράγει είναι επικίνδυνα ανεύθυνο.

Τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών

 

Σχετικά Άρθρα

6 Σχόλια

  1. xaxaxa, πάλι σε ξεβρακώσανε μεγάλε… Δεν παίζει να έχει περάσει τόσο εριστικός, διχαστικός και αλαζόνας Δήμαρχος από την Τριφυλία…. Ποτέ! Θα πας σπιτάκι σου Γιώργο μου και η διασκέδασή σου θα είναι κανα ποτάκι δίπλα από τους αυτόματους πολιτές του “γεια σου”με΄σα στα σκοτάδια…κρυμένος…Και τότε δεν θα σε κάνουν παρέα ούτε αυτοί οι λίγοι που τους έχεις έμμισθους/ες και σε γλείφουν για ένα μεροκάματο…

  2. κοπριτης,,,,,,,, ετσι λεγεται αυτος που κατηγορει τους αλλους για να κρυψει τα χαλια του προσωπικα οικογενοιακα επαγγελματικα και οτι αλλο κουβαλα

  3. Καταφερες και εστρεψες και τους αγροτες εναντιον σου; μεγαλε το καταφερες και αυτο; μπραβο ρε φιλε καλα το πας …

  4. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ…
    ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ…
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΩΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΝΟΜΑ..

  5. Κύριοι, ο Δήμαρχος είναι απασχολημένος να τρέχει τις νύχτες (στα καταγωγια και στα μπαρ) να βρίσκει υποψήφιους. Δεν μπορεί να ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Αχχ αλλά που να καταλάβετε εσείς. Η ζωή σας μια νύχτα δικιά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button