ΑγροτικάΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: “Εξοντωτικές και εκδικητικές οι νέες εισφορές στους αγρότες”

Δελτίο Τύπου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων , πληροφορούμενος τις νέες εισφορές των Αγροτών που θα ισχύσουν από το νέο έτος – και χωρίς να έχει προηγηθεί ένας ουσιώδης διάλογος των Υπουργείων Εργασίας & Γεωργίας με τους Αγροτικούς Συλλόγους της ελληνικής επικράτειας – θέλει να δηλώσει την καθετή – πλήρη αντίθεση και ότι θα απαντήσουμε δυναμικά  στο “νέο Ασφαλιστικό” καθώς αντί οι εισφορές να μειωθούν -για ν’ αυξηθεί το διαθέσιμο αγροτικό εισόδημα και να επενδυθεί στην παραγωγική διαδικασία – αυτές αυξάνονται δραματικά ( παλαιά κατωτάτη εισφορά Αγροτών: 114ευρω – νέα κατωτάτη εισφορά Αγροτών: 220ευρω) μ’
αποτέλεσμα τον πλήρη αφανισμό του Έλληνα Αγρότη.

Οι νέες εισφορές χαρακτηρίζονται ως εξοντωτικές και εκδικητικές προς τους Έλληνες Αγρότες καθώς ένας Αγρότης θα κληθεί να καταβάλει προς το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα 2.640ευρω ενώ εάν ζευγάρι αγροτών 5.280ευρω και χωρίς να υπολογίζονται από
τους αρμοδίους φορείς  οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις προς εφορίες , Τράπεζες , παραγωγική διαδικασία (προπαρασκευή – εξέλιξη καλλιέργειας & συγκομιδή ) και φυσικά οι οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων , απαιτεί την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου “Νέο Ασφαλιστικό – Εισφορές Αγροτών” που θα διαλύσει κυριολεκτικά τον μικρομεσαίο αγρότη και προτείνει την  επαναφορά των κατ’ αποκλειστικότητα Αγροτών στο ΟΓΑ με την
καταβολή των εισφορών κάθε εξάμηνο και στις οποίες να υπάρξει μείωση κατά 30%.
Επίσης , προτείνει έκπτωση 50% στους νέους Αγρότες ενταγμένους στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς η ενίσχυση -και όχι η συστηματική απαξίωση –  του πρωτογενούς τομέα  ( ελαιόλαδο , σταφίδα – αμπελοειδη – θερμοκήπια και λοιπές καλλιέργειες ) είναι ακρογωνιαίος λίθος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ως εκπρόσωποι των Αγροτών των Γαργαλιάνων και όχι μόνο , θέλουμε να τονίσουμε ότι τέτοια αντι-Αγροτικα μετρά θα μας βρουν στους δρόμους με δυναμικές κινητοποιήσεις γιατί οι Αγρότες έχουν αντιμετωπιστεί διαχρονικά απ’ την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία με περιφρόνηση , απαξίωση , ως αριθμοί και όχι ως άνθρωποι και ζητάμε εάν δίχτυ ασφάλειας για εμάς , τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας .

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. καλησπερα!! Αγαπητοι του αγροτικου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ!!!
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button